5 najbolje obučenih anonimnih Beograđanki koje smo sreli u 2023.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs; Vesna Lalić/Nova.rs; Dragan Mujan/Nova.rs; Filip Krainčanić/Nova.rs

Hodajuća moda Beograda.

Na ulicama srpske prestonice svakodnevno viđamo žene koje svojim stilom bude u nama inspiraciju, a mi smo izdovojili street style odevne kombinacije koje su nas opčinile tokom 2023. godine.

U samom srcu grada, gde je urbani način života ukombinovan u modne izbore sugrađanki, naišli smo na pravi primer raskošnog sjaja koji nas je ostavio bez daha. Centralni deo jedne od najlepših srpskih ulica, pretvorio se u binu, na kojoj je svu slavu, poglede i aplauze pokupila Makedonka – Anđela.

Foto: Goran Srdanov/Nova,rs
Foto: Goran Srdanov/Nova,rs

Zvezda ovog autfita je dugački bež kaput, koji je nonšalantno prebacila preko ramena. Kaput, sa svojim proporcijama i kvalitetnim materijalom, ne samo da je pružao toplinu, već je služio i kao detalj koji je davao nijansu vrhunskog luksuza i dokaz o Anđelinom prefinjenom ukusu.

Ana, koja je po zanimanju modna dizajnerka naizgled jednostavno spaja sofisticiranost sa udobnošću uz pomoć kombinacije komada koji bi nekima možda delovali teško spojivi.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Centrani deo autfita zauzima predimenzirano sivo-crno odelo. Ovaj klasični komad za mnoge žene širom sveta predstavlja simbol moći, samopouzdanja i samoizražavanja. Široko, opušteno, bez stega i uskih krojeva, ovakva odela odišu dahom nonšalantne bezvremenske elegancije, dok istovremeno spadaju u prvi red najmodernijih autfita.

Srele smo i Eleonoru koja je između novobeogradskog sivila i odsustva sunca prosto – sijala!

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Za ovaj autfit je opljačkala mamin ormar, a upravo tako i nastaju najbolje kombinacije. Belu Massimo Dutti košulju i tamne farmerke istog brenda je pozajmila od mame, i pokazala da se stil ne kupuje, već nasleđuje.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Iako vlada crop top groznica, Eleonora je svoju verziju iznela na sasvim drugačiji način. Inače vrlo jednostavnu kombinaciju je zapržila Zara crop majicom koja ističe njen ravan stomak. Sklop dugačke bele košulje i topa u istoj boji daju poseban vizuelni efekat, a Eleonora ga je iznela bolje i od Džej Lo.

U street style patroli kod Beton hale smo spazili šik devojku u efektnom dnevnom autfitu. Marta je dezen koji odmah privlači pažnju – zebra šare – kombinovala sa neutralnim komadima i dizajnerskim aksesoarima.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ona uz pantalone kraćih nogavica nosi beli crop-top, a sve povezuje neizostavan crni sako, koji nas još jednom podseća koliko je praktičan komad. Takođe, Martine Gucci x Disney patike donose dozu razigranosti. Marta nosi i YSL torbu i tanki kaiš u krem nijansi, a ovi detalji su celu kombinaciju povezali u skladnu celinu. Svu ostalu odeću koju nosi pronašla je u Zari.

Jovanu smo sreli dok se vraćala sa ručka i ostali smo fascinirani njenom elegancijom i stajlingom koji je odisao duhom Pariza pedesetih godina. I to sa dobrim razlogom.

Jovana nam je otkrila da je njena cvetna slip haljina zapravo i stigla pravo iz prestonice mode, a da su ujedno nežnobež paleta boja i cvetni motivi njen omiljeni izbor u poslednje vreme.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ceo utisak je upotpunila fenomenalnim belim Zara šeširom sa širokim obodom i povezom iza vrata. To je savršen primer kako od jedne iste haljine koju nosite za opuštenu šetnju možete da napravite autfit dostojan čajanke sa Kejt Midlton. Ceo retro luk pratile su i njene vintidž sandale s platformom u svetlim tonovima, koje je inače izvukla iz maminog ormana.

Jovana je dodala malo zlatnih detalja ovom nežnom stajlingu uz zlatnu Zara torbicu, ali zlatnom ogrlicom i prstenjem.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram