19 suknji iz novih kolekcija zbog kojih ćeš baciti pantalone

Foto: Agence / Bestimage / Profimedia

Vreme je da se otrgnemo zamki farmerki i trenerke - vašem ormaru je, posle sezone koju smo proveli u kućama, sigurno potrebno osveženje. A dobra suknja je uvek dobar nači da razmrdamo svoj stil. Često nas baš ovaj komad nadahne da stvorimo najsmelije autfite u kojima se osećamo kao da ćemo osvojiti svet.

Nadamo se da će, kako vreme postaje toplije, i svet biti sve otvoreniji – pa ćemo konačno moći da izađemo iz dukseva, helanki i ostale sportske odeće koja nam je obeležila dane karantina.

Pročitajte još:

Nasuprot svakodnevnih, iznošenih i – priznajte – dosadnih pantalona, stoji suknja kao komad koji često ume da bude prijatniji za nošenje. Uz to nam donosi poletnost i podstiče nas da osmislimo neke nove kombinacije, često elegantnije i promišljenije.

Čekajući proleće i tanke čarape ili gole noge, vredi da pogledamo šta trenutno u novim kolekcijama nude popularne modne kuće u Srbiji. Primetili smo da, kada je o suknjama reč, devedesete igraju glavnu ulogu, kao i jedan dezen: karirano.

Suknje midi dužine idealne su za posao, a već sada možete da počnete da ih nosite. Zimi uz rolku, dobar sako, kraći džemper; na proleće uz bodi, majicu sa printom, lepu košulju. Klasičnu crnu koja ide uz apsolutno sve naći ćete u H&M-u za 2.699 dinara, a one sa zanimljivim printovima u Fashion & Friends.

Massimo Dutti nudi takođe dva modela od kvalitetnih materijala i zahvalnih krojeva – jedna je stroga i savršena i za hladno vreme, a druga je lepršava i priziva leto.

Za najhrabrije, tu je metalik Calvin Klein suknja koja je sada na sniženju, a garantuje nezaboravne autfite.

Suknje od veštačke kože uvek su aktuelne, izgledaju luksuzno i seksi. Za poslovne prilike birajte klasičnu crnu pencil suknju kakvu u ponudi imaju u Fashion&Friends, braon plisiranu kakvu nudi Zara, ili belu kakvu nudi H&M. Takođe, dobar izbor je i asimetrična Lindex suknja odlične dužine za dnevne prilike.

Mala crna kožna suknja nema konkurenciju kada se radi o večernjim izdanjima.

Veliki trend ove sezone biće karirane suknje kakve su se nosile devedestih. Uz sako u istom dezenu u ponudi su kod više brendova, a ova sjajna kombinacija mogla bi da zauzme mesto odela, koja su do sada dominirala trendovima. Ukoliko želite da se osetite kao Šer Horovic iz čuvenog filma Clueless, uputite se u Zaru ili Stradivarius.

Suknja Stradivarius 2.490 dinara; Foto: Stradivarus

*

Suknja Zara 3.990 dinara; Foto: Zara

*

Suknja Zara 3.290 dinara; Foto: Zara

Za ljubitelje sportskih formi, pronašli smo dve suknje koje će super izgledati sa patikama. Asimetričan model iz Zare možete da transformišete i u večernju varijantu, a šarena slip suknja iz H&M-a biće idealna za „lenje“ dane.

Suknja sa cvetnim dezenom iz Lindex-a takođe se može stilizovati na više načina.

Suknja H&M 1.299 dinara; Foto: H&M

*

Suknja Zara 2.990 dinara; Foto: Zara

*

Suknja Lindex 2.150 dinara; Foto: Lindex

Najzad, idealan komad kojim ćete iskoračiti iz svoje zone komfora i razveseliti svoj dan i ormar je suknja pink boje. Osim što ćete živeti svoju Barbi fantaziju, pink suknja je stvorena za šetnju po sunčanom danu, uz obaveznu kafu i sladoled. Našli smo jeftiniju i skuplju verziju pink suknjice – jedna je H&M, a druga Guess.

Suknja H&M 1.499 dinara; Foto: H&M

*

Suknja Guess 9.295 dinara; Foto: Fashion&Friends

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram