18 zemalja je pokazalo idealnu građu tela svojih žena – evo kako izgleda Srpkinja

Foto: Shutterstock

Kako izgleda Srpkinja sa "savršenim" telom?

Za koji oblik tela mislite da je idealan? I postoji li uopšte takav? Da li je „savršeno“ žensko telo isto u Kini i u Italiji? A kakvo je ono u Srbiji? Svakodnevno slušamo o idealnim proporcijama za kojima mnoge žene žude, trudeći se da dostignu taj društveni ideal savršenog tela, koji je pak mnogima nedostižan. U svemu tome ne zapitaju se da je možda na drugom kraju sveta njihovo telo baš taj zlatni standard za kojim teže.

Britanska grupa Superdrug Online doktors uradila je tim povodom jedan eksperiment koji zaista ima iznenađujuće rezultate. Oni su dali grafičkim dizajnerkama u 18 zemalja, među kojima je i Srbija, fotografiju žene uz napomenu da je fotošopiraju u idealnu ženu. To je dalo rezultate koji su mnogima otvorili oči jer podsećaju na ono iskonsko da su žene lepe u svakom obliku i veličini.

Iznad je originalna, potpuno netaknuta slika koju su dizajnerke dobile na obradu.

A kako se vidi na slikama ispod, njihove izmene se u različitim zemljama kreću od minimalnih do drastičnih. Te fotke zapravo odražavaju dramatične varijacije u društvenim slikama lepote širom sveta i pokazuju iznenađujuću istinu da jednostavno ne postoji univerzalno idealna žena…

Što se Srbije tiče, taj ideal izgleda ovako – crte lica u odnosu na original su promenjene, struk je stanjen, obline su i dalje tu donekle, pa idealna Srpkinja podseća na pin-up devojku iz 1950-ih s klasičnom figurom peščanog sata, piše professionalbeauty.com.

BONUS VIDEO: TOP 10 Prelepih poznatih žena koje ponosno šetaju celulit

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram