10 poznatih žena za koje nauka kaže da su savršeno lepe – prvo mesto mnoge je naljutilo

Foto: Sebastien Courdji / KCS Presse / Profimedia; Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia; BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia; SplashNews.com / Splash / Profimedia; Robyn Beck / AFP / Profimedia; VALERY HACHE / AFP / Profimedia; STARMAX / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia; MJ Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Da li ispunjavate Phi broj?

Nauka kaže da sve što nam se dojmi kao lepo podleže pravilu zlatnog preseka. Jednostavno rečeno, sve što se smatra lepim takođe je i proporcionalno. A ljudska lica nisu izuzetak.

Istraživanje poznatog estetskog hirurga dr Džulijana de Silve, koji je uz pomoć matematičkih proračuna odredio 10 najlepših poznatih ličnosti na svetu, svedoči u prilog ovome.

Kako biste proverili da li spadate u grupu najlepših ljudi, izmerite dužinu i širinu lica, a zatim podeliti prvi broj sa drugim. Ako je rezultat 1,62 (Phi broj), vaše lice je savršeno.

Trebalo bi da uzmete u obzir i druga merenja, kao što je rastojanje između donje tačke brade i vrha nosa, rastojanje između vrha nosa i tačke između očiju i rastojanje između tačke između očiju i linija kose na čelu. Ako su ova 3 broja jednaka, veruje se da je ova osoba lepa.

Foto: Shutterstock

Možete izračunati i druge udaljenosti (savršen rezultat je isti Phi broj):

– podelite širinu usana po njihovoj dužini;

– podelite dužinu nosa njegovom širinom.

Pored toga, morate obratiti pažnju na sledeće aspekte. Dužina uha treba da bude jednaka dužini nosa, dok širina oka treba da bude jednaka razmaku između očiju.

Dr De Silva sastavio je listu poznatih žena čija su lica blizu savršenstva. Lista je sastavljena na osnovu njihove lepote, koja je izračunata pomoću skale od 100 poena. Prvo mesto mnoge je naljutilo jer je u pitanju lepotica koja se podvrgla brojnim estetskim korekcijama.

10. Kara Delevinj

: Angela Weiss / AFP / Profimedia

Ukupan rezultat: 89,99 poena

Njene usne i obrve su skupile najviše bodova. Dr De Silva je rekao: „Karino neobično veliko čelo je odvuklo nekoliko poena. Poznata je po veoma gustim obrvama koje su prelepe i koje su postigle vrhunske ocene, kao i njene prelepo oblikovane usne.“

9. Keti Peri

VALERY HACHE / AFP / Profimedia

Ukupan rezultat: 90.08

Keti Peri je dobila dosta poena na osnovu pozicije svog nosa. „Kejti je dostigla preko 90 poena zbog skoro savršeno pozicioniranog nosa, ali ju je nažalost izneverila brada“, dodaje dr De Silva.

8. Natali Portman

Robyn Beck / AFP / Profimedia

Ukupan rezultat: 90,51

Prema dr Džulijanu de Silvi, Natalino područje obrva je razlog zbog kojeg se našla tek na osmom mestu. „Natali ima savršeno pozicionirane oči, ali njeno područje obrva je prikupilo malo bodova“, ističe hirurg.

7. Skarlet Johanson

Robyn Beck / AFP / Profimedia

Ukupan rezultat: 90,91

Dr De Silva naglašava: „Skarlet je prikupila najviše ocene (99,99) od svih za položaj očiju, ali su je izneverili oblik lica i tanke obrve.“

6. Kejt Mos

MJ Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ukupan rezultat: 91.05

Kejt Mos je dobila visoke ocene zahvajujući čelu i obrvama. Hirurg je prokomentarisao: „Kejt je imala drugu najvišu ocenu za obrve i jednu od najviših ocena za razmak između očiju, ali se zbog brade našla ne šestom mestu.“

5. Tejlor Svift

STARMAX / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ukupan rezultat: 91,64

„Brada i usne poznate pevačice su prikupile najviše poena, ali njene obrve ne ispunjavaju Phi vrednosti“, dodaje dr De Silva.

4. Arijana Grande

Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ukupan rezultat: 91,81

Dr De Silva kaže: „Arijana prema razmerama ima skoro savršeno čelo i bradu. Međutim, njene obrve i veći od prosečnog razmak između vrha usana i nosa su razlog što se našla na četvrtom mestu.“

3. Amber Herd

Sebastien Courdji / KCS Presse / Profimedia

Ukupan rezultat: 91,85

Oblik Amberinog nosa i brade obezbedili su joj treće mesto na listi. „Amber ima neprolaznu lepotu“, naglašava dr De Silva.

2. Bijonse

BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ukupan rezultat: 92,44

Bijonse je postigla visoke rezultate zahvaljujući području čela i regiji oko obrva. „Dostigla je savršen rezultat zbog oblika lica, ali obrve i brada ne ispunjavaju mere koje potvrđuju savršene proporcije“, akcentuje hirurg.

1. Bela Hadid

SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ukupan rezultat: 94,35

Bela Hadid je bezuslovna pobednica. Dr De Silva naglašava: „Bela ima zadivljujuću simetriju lica i bradu koja je samo 0,3% udaljena od savršenstva. Takođe je bila druga po pozicioniranju očiju. Njena najveća slabost je u predelu obrva.“

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram