Znaci da će da raskine s tobom

Foto: Alliance Atlantis Communications / Entertainment Pictures / Profimedia

Raskidi nam uglavnom veoma teško padaju, ali često možemo da pretpostavimo da će doći do kraja veze i pre nego što se to zaista dogodi. Postoje neki znaci za uzbunu koji ukazuju da nešto u odnosu dvoje ljudi više ne štima.

Imajte na umu da ovi znakovi ne znače nužno da dolazi do raskida, ali mogu značiti da se vaš partner oseća loše u vašoj vezi. Najbolji način da otkrijete gde stoji vaša veza je pre svega otvoren i iskren razgovor sa partnerom.

Ovo je nekoliko znakova da vaš partner možda planira da prekine vašu vezu.

Pročitajte još:

Ako vam partner selektivno govori informacije, možda se više ne oseća povezano s vama

Ako vaš partner više ne oseća bliskost, možda neće deliti informacije na isti način, a razgovori s njim mogu zvučati drugačije i hladnije nego obično.

Kada vašeg partnera ne zanima da vam govori o važnim životnim događajima, intima počinje da bledi. Što manje deli o svom životu, to više zid počinje da deli vas dvoje.

Ako okleva kada pokušate da unapred napravite planove ili razgovarate o budućnosti, možda ne želi budućnost s vama

Ako je vaš partner nekada rado govorio o vašoj budućnosti i pravio dugoročne planove, ali mu to više nije prijatno, to bi mogao biti znak da je blizu kraj veze. Ipak, važno je ne brzati sa zaključcima i ne reagovati bez prethodnog razgovora sa partnerom o tome.

www.allover.cc/TPH / allOver Photo / Profimedia
Ako partner govori da brak nije za njega/nju

Ako vaš partner kaže da ne želi brak, slušajte pažljivo šta govori. To što se sviđate njegovoj porodici, zajedno ste godinama ili živite zajedno, ne znači da želi nešto trajno poput braka. Ne mislite da ćete moći da promenite mišljenje partnera ili da će problem nestati ako jednostavno zanemarite da postoji.

Ako se osećate kao da vaš partner provodi vreme s vama jer mu je to obaveza, možda gubi interesovanje za vašu vezu

Na početku veze nije neobično da parovi provode puno vremena zajedno, ali to se obično vremenom smanjuje. Zdravo je da parovi provode vreme razdvojeno, ali ako je vaš partner s vama samo „radi reda“, to nije dobar znak.

Ako vam se čini da vaš partner nije prisutan kad je s vama

Ako vam se čini da je vaš partner negde drugde mentalno i emocionalno kada vas dvoje provodite vreme zajedno, vaša veza je u krizi. Ako se osećate kao da morate da ubedite svog partnera da želi da bude u vezi, treba da razmislite o daljem toku vašeg odnosa.

Foto:EPA/CAROLINE BLUMBERG
Normalno je da se seksualni život para menja tokom veze, ali ponekad to može da prethodi raskidu

Promena seksualnog života para može se dogoditi neposredno pre nego što se veza završi. Svaka promena u želji i ukupnoj privlačnosti govori da partneru možda niste toliko dragi kao nekada.

Pročitajte još:

Nije dobar znak ako primetite da od partnera dobijate više kritika nego pohvala

Ako vam partner više ne daje komplimente ili čak više uopšte nije ljubazan prema vama, to je pokazatelj da veza možda neće još dugo trajati.

Ako vaš partner konstantno vidi nešto negativno u nekada srećnim sećanjima, možda preispituje vašu vezu ili se bori sa nečim

Ako vaš partner negativno govori o sećanjima za koja ste oboje smatrali da su srećna, to je potencijalni znak da nešto nije u redu. Ponekad razlog nema nikakve veze sa vama, a vašem partneru je možda potrebna dodatna podrška ili ga muči problem o kojem još niste razgovarali.

Ako se više nikada ne svađate ili ne prepirete, vaš partner je možda postao apatičan 

Parovi nisu uvek saglasni oko svega i normalno je da se povremeno dešavaju nesuglasice. Ali ako vaš partner više ne vidi svrhu u raspravljanju s vama, možda je razlog to što zna da veza neće potrajati.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram