10 iskrenih ženskih priča o masturbaciji

Ljubav i seks 05. avg 202023:15 > 06. avg 2020 00:33
masturbacija
Foto: Tetyana Kulchytska / Alamy / Alamy / Profimedia

Dok je za dečake masturbacija očekivana stvar vezana za odrastanje, koja nikoga ne iznenađuje, za devojčice je to i dalje tabu i sramotna tema. Samozadovoljavanje je ipak sastavni deo seksualnog sazrevanja, a ovo su ispovesti deset devojaka o otkrivanju sopstvenog tela.

Dakle, svi masturbiramo, što je sasvim normalno. To je sjajan način da saznate šta vam se sviđa, da se opustite i oslobodite stresa.

Deset devojaka je za „Teen Vogue“ ispričalo svoja iskustva o samozadovoljavanju, kao i šta bi volele da su znale kad su tek počinjale sa učenjem o svom telu. Ovo su njihove ispovesti.

„Moja mama je seksualni terapeut, a na dan kad sam dobila menstruaciju, nismo razgovarale o seksu. Razgovarale smo o masturbaciji. Nikad to neću zaboraviti, jer je to bilo ponižavajuće. Rekla mi je da je moje zadovoljstvo moje pravo i da ako imam nagone, ne treba da ih se sramim. To je prirodno i zdravo za mene. Rekla mi je da ne bi trebalo da imam seks dok ne saznam tačno šta moje telo voli, inače ću zavisiti od drugih ljudi da to shvatim, što nije fer ni za nikoga, pošto smo svi različiti“, ispričala je Sara.

View this post on Instagram

We prefer to take guidance from the self-pleasure rule books of places like Ancient Egypt, Ancient Middle East or Ancient Greece. Female solo and partnered masturbation was considered a necessity if you wanted to live an abundant, full and joyful life. Although Cleopatra had many sexual companions, she still filled up her “gourd” with bees to self pleasure. A sweet and sexy home made vibrator. The Greeks believed that in order to conceive a child, both parties must orgasm. The women were strongly encouraged to cum just as frequently as their male counterparts. Pagans in the Middle East also had the right idea, believing that self pleasure would lead to abundance and a healthy harvest. They would masturbate together to the fertility gods to ensure all their needs were met. (Some good ol’ fashioned sex magick people!) Art: @sauri05

A post shared by ODE TO VENUS ♀ (@_odetovenus_) on

„Definitivno sam počela da masturbiram baš rano. Imala sam oko 12 godina i znala sam da iz bilo kog razloga mogu da dodirujem sebe na određeno mesto i osećam se neverovatno na način na koji se nikada ranije nisam osećala. I bila sam se veoma zbunjena zašto, i nikad nisam razgovarala sa prijateljem (iskreno) o masturbaciji dok nisam bila na fakultetu. Ali kada sam započela razgovor o tome sa nekoliko prijatelja, osećala sam se tako SJAJNO! Bilo je to oslobađajuće“, rekla je Ruti.

„Kada sam bila u srednjoj školi, otišla sam u tržni centar i rekla vibrator umotaju kao za poklon jer mi je bilo previše neprijatno da priznam da sam ga kupila za sebe. Ali pogodite šta? Ženska masturbacija nije sramotna ili odvratna, a takođe nije sramotno ni gadno imati vibrator ili dildo. Kada odete na fakultet, zapravo počnete da razgovarate sa drugim ženama o tome. Čeka vas svet pun slobode“, iskrena je Medi.

„Tokom prvih godina moje seksualne aktivnosti, mislila sam da masturbacija znači samo gurati prste u sebe. Osećala sam se nespretno i nije mi to donosilo zadovoljstvo. Bila sam zbunjena i obeshrabrena od ponovnog pokušaja. Tek kasnije, shvatila sam važnost klitorisa – i za zadovoljavanje sebe i nekog drugog“, kaže Kejti.

„Prvi put kada sam masturbirala to je bilo slučajno. Verovatno sam imala oko 14 godina, i bio sam u kadi igrajući se sa tušem i voda je padala u to područje, i bilo mi je kao, hej, ovo je dobar osećaj. Definitivno sam se osećala neprijatno zbog toga i nikome nisam rekla o svom novom pronađenom hobiju. Deset godina kasnije i osećam se daleko prijatnije zbog masturbacije i svog tela. To je potpuno normalno, dobar je osećaj i nikome ne smeta, pa šta je problem onda? Još uvek neću da vičem s krovova da to radim, ali mogu otvoreno da razgovaram sa svojim najboljim prijateljem ili dečkom o tome ako se nađe tema“, otvoreno je ispričala Emili.

View this post on Instagram

Relatable

A post shared by Memegod #1 (@memebot247_) on

„Neću da lažem: pomalo sam kasnila u svemu vezanim za seks. Nisam zaista znala da sebe dovedem do orgazama, a zapravo mi je majka kupila moj prvi vibrator. Nisam joj tražila, da se zna. Već sam se odselila i živela u svom sopstvenom stanu, a poslala mi ga je preko Amazona. Rekla mi je da budem potražim nešto u pošti, ali nikada nismo o tome razgovarale. Opet je to pomalo sramotno, ali cenim išto je bukvalno naručila seksualnu igračku kako bih se što prijatnije osećala sa svojim telom i seksualnim zadovoljstvom“, kaže Nikol.

„Ranije sam to radila u svojoj sobi nakon škole. Niko nije bio kod kuće, osim moje starije sestre, pa je to bila savršena prilika. Zaključala bih vrata spavaće sobe i uključila muziku kako bih mogla da imam malo privatnosti. Umrla bih da su me ikad zatekli. Još uvek je tako“, ispričala je Sara.

Još o vrućim temama:

„Mislila sam da devojke nikada nisu masturbirale, a ja sam bila jedina! I da sam bila odvratana i čudna zbog toga. Volela bih da sam znala da mi je kao ženi dozvoljeno da imam seksualni nagon“, govori Danijel.

„Svi zaslužujemo da se opustimo, a masturbacija je savršeno nevin i zdrav način da se to postigne. Ja patim od jake anksioznosti i imam problema sa spavanjem noću. Moj terapeut je preporučio masturbaciju kao sredstvo za nošenje sa tim“, ukazuje Loren.

„Klitoris je tvoj najbolji prijatelj“, bila je kratka i jasna Erika.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram