Večiti tabu: Imate li seks tokom menstruacije?

Seks
Foto: Tigran Gasparyan / Alamy / Alamy / Profimedia

O tome se retko priča i i dalje je tabu tema, seks tokom menstruacije upražnjava oko 30 odsto ljudi, a gomila žena je dodatno uzbuđena u "onim danima".

Stručnjaci zapravo kažu da ako ni vi ni partner nemate problem s tim, ne treba da se uzdržavate, ali da je zaštita obavezna i tokom ciklusa. Na Guglu je pojam „seks tokom menstruacije“ u vrhu pretrage, pa se čini da je interesovanje za ovom temom veliko.

Pitali smo nekoliko žena da li upražnjavaju seks tokom ciklusa, da li im je neprijatan ili ih dodatno stimuliše.

„Upražnjavam seks tokom poslednjih dana menstruacije. Prva dva ili tri dana je nemoguće i nehigijenski, jer je jako gadno, a i uglavnom sam u bolovima. Kasnije hormoni lude pa zapravo i prija, iako često nije prijatan prizor, ali dečku ne smeta. Nisam imala nekih negativnih posledica zbog toga, neke infekcije ili slično, jer uvek vodim računa posle“, Marija (24)

Pročitajte još:

„Moje menstruacije su baš jake, moram da nosim duplu zaštitu i menjam uloške svaka dva sata. Zato moj muž i ja to radimo pod tušem. Uvek je sve okej, ali jednom smo imali seks, završili smo i otišli na spavanje zadovoljni, a onda nas je probudio vrisak ćerke koja je ušla u kupatilo i videla krvave otiske ruku u tuš kabini. Od tad proverim tri puta da li je sve ostalo čisto“, Ljubica (38)

„Kad sam imala seks treći put u životu, to je bilo u toku menstruacije. Nikad više, ljudi moji. Jednostavno mi je previše odvratna ta krv i ne mogu nikako da se opustim pri pomisli da se u tome valjamo. A dešava se da budem baš naložena u toku menstruacije, džaba. Ne mogu ni da masturbiram tada, toliko mi je gadno“, Dragana (33)

„Ja sam uvek više uzbuđena kad su oni dani, znam da može da bude nezgodno zbog krvi, ali isplati se. A ni muškarci sa kojima sam bila nisu nikad imali ništa protiv“, Ana (24)

„Ja sam zatrudnela tokom menstruacije. Bili smo dugo u vezi i nismo koristili zaštitu, a bila sam ubeđena da trudnoća nije moguća za vreme ciklusa. Ispostavilo se da su moj ciklus i ovulacija nešto drugačiji. Inače mislim da su žene mnogo gadljivije na tu ideju o seksu dok krvare od muškaraca, što je i normalno. Meni i dalje ne smeta, samo ume da bude svinjac, pa to malo gnjavi“, Iva (41)

Seks
Foto: Roie Galitz / Polaris / Profimedia

„Meni ne smeta, samo sam dok imam obično sam ja gore ili to radimo pod tušem, da bismo sprečili fleke po krevetu. Peškiri ne pomažu kad je početak menstruacije i tako sam uništila nekoliko posteljina. Dešava se nekad da posle imam malo grčeve neke, ali brzo prođe“, Biljana (28)

„Desilo mi se jednom da sam posle dosta dana muvanja s jednim tipom napokon otišla kod njega i baš smo bili raspoloženi, jedva sam čekala da vidim kako će biti, uzbuđenje na nivou. I ja dobijem baš kad je servirao večeru koju je spremio. Izgorela sam, nije baš isto da li nekoga znaš dugo ili si u vezi i kad je neko koga tek upoznaješ. Kad smo počeli da se ljubimo rekla sam mu, a on ništa. Ja opet kažem „pa dobila sam“, on kaže „pa šta“…Nisam htela taj prvi put da bude haotičan i da nam bilo šta bude neprijatno, pa nismo ni imali seks tada, ali zato smo sve nadoknadili kasnije i imali seks tokom mog ciklusa ko zna koliko puta“, Jana (30)

„Probala sam par puta i – ipak ne jer iako je užitak možda i veći nego inače ipak je suviše ‘messy’ za moj ukus. Čula sam da to i nije tako preporučljivo jer lekari kažu da su moguće neke upale i infekcije i kako onda da se uz sve to opusttim i uživam. I nije smak sveta, ostaje nam preostalih 25 dana u mesecu za sve „, Slavica (29)

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram