Žene presudile: Evo koliko tačno treba da traju idealna predigra i seks

Foto: ELIA KAZAN PROD - WARNERS - Album / Album / Profimedia

Evo koje vreme je idealno.

Nekoliko studija ustanovilo je da kod većine parova seks traje između pet i osam minuta, ne uključujući predigru koja je važna za potpuni seksualni užitak.

S obzirom na današnji užurbani ritam života ne čudi da se uživanje u intimnim trenucima s partnerom svodi na nekoliko kratkih minuta, ali idući podatak parove bi trebalo da motiviše parove da razmenjivanje nežnosti i seksualne odnose s voljenom osobom ne svode samo na mehaničku radnju i brzinsku akciju.

Naime, da bi bile potpuno zadovoljne i maksimalno uživale u seksu, žene žele da seksualni čin traje duže, piše Zadovoljna.hr.

Foto: Shutterstock

Istraživanje časopisa „Journal of Sex Research“ otkrilo je da žene prvo žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta i zatim 14 do 16 minuta seksualnog odnosa od trenutka penetracije. To bi značilo da ukupno seks s predigrom mora trajati barem 25 do 30 minuta.

„Uvek podstičem parove da uživaju u što dužoj predigri pre samog čina seksa. Što više predigre, to će nivo uzbuđenja biti veći te ćete lakše postići orgazam“, savetuje Ijan Kerner, seksualni i bračni terapeut.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram