Žene o tome koliko im se promenio seks tokom pandemije

seks korona
Foto:Shutterstock

Korona nam je život promenila iz korena, pa se uvukla i među čaršave. Novo istraživanje pokazuje da sada očigledno imamo bolji seksualni život nego pre pandemije jer je čak 30 odsto ispitanih žena priznalo da im je seks bolji poslednjih meseci.

U danima kriza romantični i seksualni odnosi jačaju, potvrđuje istraživanje nemačkih naučnika, a prenosi portal Zadovoljna.hr.

Tako Nemci imaju bolji seks zahvaljujući pandemiji korone, pokazala su dva istraživanja tamošnjih naučnika, koja još nisu objavljena. Ukupno 72 odsto muškaraca koji su u vezi kazalo je istraživačima Univerziteta Merseburg da im se veza nije pogoršala zbog korone. Čak 16 odsto je reklo da su im se partnerski odnosi čak i poboljšali.

Pročitajte još:

Prema vođi istraživanja Hajncu-Jirgenu Vosu, profesoru seksologije i seksualnog obrazovanja, samo je 12 odsto muškaraca koji su u vezi reklo da su mere zatvaranja, uvedene u okviru borbe protiv koronavirusa, pogoršale njihove veze.

Od žena obuhvaćenih istraživanjem 30 odsto ih je kazalo da su im se seksualni odnosi s partnerom poboljšali, za 58 odsto njih stanje je nepromenjeno, a 12 odsto je kazalo da su ti odnosi lošiji.

Međunarodna studija Instituta za istraživanje seksa Medicinskog centra Univerziteta Hamburg-Ependorf (UKE) dobilo je slične rezultate.

Polovina ispitanika nije uočila nikakve promene u seksualnim odnosima s partnerom. Od onih koji su uočili promene – više ih je izvestilo o pozitivnim promenama, kazala je Džoana Šreder, rukovodilac nemačkog dela istraživanja.

Instituti u Turskoj, Hrvatskoj, Portugalu, Švedskoj, Holandiji, Francuskoj i Češkoj takođe su učestvovali u istraživanju.

U osnovi ljudi imaju češće i bolje odnose tokom mera zatvaranja, kaže berlinski psihoterapeut Volfgang Kruger, autor knjige „Ispunjena seksualnost“.

Očekujemo da više od 50 odsto parova ima bolje seksualne doživljaje. U vreme kriza romantični i seksualni odnosi generalno se pojačaju. Ljubav i seksualnost pružaju nam osećaj sigurnosti, dodaje Kruger.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram