Vuk Drašković je u farmerkama oženio Danicu – potez posle venčanja se prepričava

Vuk i Danica Drašković Foto: Vladislav Mitić

Svadba koja je prkosila tradiciji.

„Složili smo se oko toga da na venčanje nikako ne idemo svečano obučeni. Ja bez odela, a ona bez venčanice, oboje u farmerkama, i u kariranim košuljama zavrnutih rukava. Ja sam uvek sa gnušanjem gledao one muzikante što sačekaju kumove, pa pevaju, udaraju u harmoniku i traže pare. Kad smo se mi venčali i kad smo izašli iz sale, niko od tih muzikanata nije ni regaovao, jer niko nije mogao da posumnja da smo sveže venčani. Sa venčanja smo otišli na pijacu Zeleni venac, kupili malo trešanja, malo jagoda, malo voća, otišli kući, ručali, i taj dan nam se, sem potpisa, ni po čemu nije razlikovao od ostalih“.

Tako je Vuk Drašković opisao dan venčanja s Danicom za časopis Dama, prenosi Hello.

„Više se i ne sećam kako sam baš zaprosio Danu. Ništa joj nisam ni rekao, sem da želim da se venčamo i da odaberemo dan. Već je to bilo jasno da ćemo se venčati. Brzo smo se složili oko jednoga, da na venčanje ne zovemo nikoga“, govorio je Drašković.

Vuk i Danica Drašković Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Uprkos tome što su prkosili tradiciji, Vuk i Danica su opstali skoro 50. godina u braku – a tu godišnjicu će proslaviti naredne godine. Sreli su se na Pravnom fakultetu.

„Bila je lepa i tako je marširala uzdignute glave hodnicima fakulteta. Mnogi su joj se udvarali, a ona ih je sve odbijala. Video sam da nemam nikakve šanse sem da kažem nešto što će joj skrenuti pažnju na mene, pa sam joj prišao i rekao: ‘Koleginice, što imate lepe noge, šteta što nemate četiri'“, ispričao je Drašković u emisiji „Balkanskom ulicom“.

Uplovili su u romansu kada su počele studentske demontracije 1968. godine, ali su bili razdvojeni sve do 1973. Onda su se slučajno sreli na dočeku Nove godine – i ostalo je istorija.

***

BONUS VIDEO: Ruška Jakić na Beogradskoj nedelji mode

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram