Verenik me je ostavio na dan venčanja, donela sam odluku koja je sve šokirala

Foto: Shutterstock

U sedam ujutru saznala sam strašnu vest.

Svako venčanje je događaj za pamćenje, čak i kada za mladence ne ispadne baš kao što su se nadali. Kejlino venčanje je savršen primer. Suočila se sa situacijom kroz koju nijedna mlada nikada ne bi htela da prođe, ali je uspela da se izvuče iz očaja.

Svanulo je jutro venčanja

Kejli se probudila željna da započne svoj veliki dan, kao i svaka druga mlada. Ona i njene deveruše probudile su se u 6:20 ujutro, da bi bile sigurne da će imati vremena da doručkuju i da se spreme za taj važan dan.

Ono što je Kejli u tom trenutku ispunilo uzbuđenjem bilo je to što je konačno mogla da kaže „da“ i što će uskoro svom tadašnjem vereniku moći da pokaže venčanicu koju je odabrala. Tog jutra nije imala nikakvu ideju o tome šta će se desiti. U jednom intervjuu je rekla da bi volela da je znala šta će se dogoditi jer bi tako „mogla da razgovara sa njim i dobije neke odgovore“.

Nevesta je oko 7 ujutru saznala strašnu vest  – njen verenik neće doći na ceremoniju. U početku, Kejli je pomislila da je mladoženja bolestan, čak je verovala da će stići, jer se u njihovoj vezi već događalo da odlazi u duže šetnje i to kad je želeo malo vremena za sebe.

Kejli se uznemirila i zamolila svog tadašnjeg svekra da pozove mladoženju da potvrdi da je dobro i da će stići na venčanje. U 11 sati njena najgora noćna mora se obistinila – mladoženja se neće pojaviti na ceremoniji.

„Tada sam shvatila šta se dešava i osetila sam se uništeno. Bila sam povređena, posebno zato što je odlučio da ne razgovara sa mnom i što je oduzeo mogućnost da dobijem odgovor od njega“, rekla je mlada.

Odluka koja je promenila dan

Ali posle nekog vremena, Kejli je donela neočekivanu odluku – rešila je da nastavi sa žurkom. Njeni gosti su bili šokirani.

„Bili su jednako uzbuđeni kao i ja zbog svega, ali kada su im moje deveruše rekle da bih volela da ostanu i uživaju u danu sa mnom, svi su želeli da budu uz mene. Činjenica da su odlučili da ostanu mi je značila sve.”

Kejli je obećala da će to biti nezaboravna proslava, i uspela je, samo na drugačiji način od očekivanog. Među omiljenim trenucima njenog „nevenčanja“ izdvaja ulazak na ceremoniju sa gostima i deverušama uz pesmu Lizzo koja se čula u pozadini, skidanje najvišeg sloja sa torte i ples sa braćom, sestrama i ocem.

Iako je Kejli pokušala da izvuče najbolje iz situacije, to je bio događaj koji je ostavio trag.

„Dan posle venčanja je bio najteži deo jer su mi prijatelji kupili džemper sa mojim novim prezimenom i želela sam da ga obučem. Planirala sam da postanem nečija žena, da se skrasim i dobijem novo prezime. Kada mi je oduzeta mogućnost da se to desi, zaključila sam da sve to ipak nije bilo za mene“, rekla je.

Ovaj novi trenutak njenog života sada bi bio drugačiji od onoga što je imala na umu: „Planirala sam da postanem nečija žena, da se skrasim i dobijem novo ime. Kada mi je oduzeta mogućnost da to uradim, morao sam da zaključim da to ipak nije bilo za mene.“

Kejli danas ima 27 godina i kaže da je naučila mnogo iz svoje teške situacije. Ona ima i poruku koju želi da prenese ljudima koji prolaze kroz slično bolno iskustvo.

„Ako vam se ovako nešto dogodi, na dan venčanja ili čak nekoliko dana pre kada ste već sve platili i ništa ne možete da vratite, ne dozvolite da to propadne. Umesto da budete sami, izaberite da budete okruženi svojim najmilijima, kako bi vas oni razveselili i proslavili s vama vaš dan, baš kada se osećate loše. Bićete dobro.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram