Zašto žene u Srbiji krive ljubavnicu, a ne muža za prevaru

Foto: james turner / Alamy / Profimedia/Printscreen/Twitter

"Ne bi on da nije morao."

Ljudi varaju i to odavno nije tabu tema. Da li više varaju muškarci ili žene, nije ni bitno, ali često se dešava da supruge, kada otkriju prevaru ne krive svog muža, već ženu sa kojom ih je prevario.

Jedan tvit koji govori upravo o ovoj temi je privukao dosta pažnje.

„Uvek mi je bilo čudno zašto žene krive ljubavnicu, a ne svog muža za prevaru“, glavi tvit koji je ubrzo postao viralan.

Ali mnogo više pažnje od samog tvita privukli su komentari ispod objave, jer većina njih misli da nisu krive ljubavnice, a ni muž, već te prevarene žene.

„Pa i ona je kriva, ne bi on da nije morao“, „Kriva je žena, ni muž, a ni ljubavnica. No, neće nijedna da se zapita u čemu greši i šta joj muža tera pod tuđu suknju“, „Zato što je lakše svaliti krivicu na švalerku, nego na sopstvenog muža. Muž je žrtva“, „Morale bi onda da priznaju da su pogrešnog izabrale. A, ovako je ona njega jadnog zavela“, „Zato što su glupe“, „Zato što su muškarci nemoćni u tim stvarima“, „Zato što se plaše da ga ne izgube“, „Čuj što krive, prekršila žensku solidarnost da se tuđi ne dira. On jadan nije znao šta i kako i poklekao iskušenju“, „Pa, kada ga je ona omađijala, sipala nešto u piće, ne bi on…“, „Zbog ljubavi, prosto je“…ovo su samo neki od komentara.

Kao što vidite, kad muškarac prevari, obično se osuđuje „druga žena“. Samo mali broj njih se seti činjenice da je za prevaru potrebno dvoje. Pa, zašto onda ta druga žena snosi krivicu?

„Druga žena je laka meta, naročito ako je ne poznajete ili ako vam nije prijateljica. A, ako za prevaru okrivite drugu ženu, to je zbog toga što verovatno planirate da ostanete u vezi, ali vam je potreban neko na koga ćete usmeriti svoj bes“, smatra psiholog Bredli Ingler koji se bavio prevarama u članku za Womenshealthmag.com.

***

BONUS VIDEO: Prosidba na fudbalskom terenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram