U čemu je tajna najstarijeg bračnog para na svetu

Ljubav i seks 29. avg 202023:09 > 30. avg 2020 00:09
najstariji par na svetu
Foto: EPA-EFE/Jose Jacome

Hulio Mora (100) i Vladramina Kvinteros (104) iz Ekvadora zvanično su najstariji bračni par na svetu. Zajedno imaju skoro 215 godina. U ljubavi su 79. godina, pa i te kako imaju vredne savete za ljubav.

Kao i svaki par, susretali su se sa izazovima, ali uz ljubav i poštovanje koje gaje jedno prema drugom stigli su do Ginisove titule najstarijeg para na svetu, piše Gardijan.

QUITO, Ecuador (AP) — Julio Mora slipped away from his parents to secretly marry Waldramina Quinteros one February day….

Posted by Judith Kantorowitz Vangor on Петак, 28. август 2020.

 

Hulio je rođen marta 1910. godine, a Valdramina oktobra 1915. Danas su oboje penzionisani učitelji.

Venčali se krišom

Njhova priča počela je kada je Valdramina za vreme školskog raspusta otišla u posetu svojoj sestri koja je živela u istoj zgradi gde i Hulio Cezar. Upoznali su se preko muža Valdraminine sestre, čiji je Hulio bio rođak.

Los ecuatorianos Julio Mora de 110 años y Waldramina Quinteros de 104 recibieron la certificación de Guinness de ser la…

Posted by Oscar Peraza on Петак, 28. август 2020.

Najpre su bili prijatelji, a onda je njihov odnos prerastao u ljubav. Sedam godina kasnije su se venčali. Valdramina je u Huliju našla divnog čoveka mladog duhom, koji ju je očarao svojom prelepom poezijom. Hulio se zaljubio u Valdraminu zbog njene lepote, dugih razgovora i velikog srca, a osvojila ga je i čvrstim karakterom.

? #Ecuador en récord Guinness.Julio Cesar Mora de 110 años y Waldramina Quinteros de 104 ,son la pareja de casados más longeva del mundo

Posted by Rigoca Produccion on Среда, 26. август 2020.

 

Njihovo venčanje davne 1941. bilo je intimno i tajno slavlje jer se rođaci nisu slagali sa brakom. Ipak, njih dvoje su postali roditelji petoro dece i sva ona su visoko obrazovana. Kako kažu, to je njihova najveća zaostavština jer smatraju da je obrazovanje osnova za razvijenije društvo.
Danas imaju ogromnu porodicu: 11 unuka, 21 praunuka i devetoro prapraunučadi. Nažalost, njih je zadesila i velika nesreća – najstariji sin im je preminuo kad je imao 58 godina.

Pročitajte još:

Ali svom snagom veruju da je porodično jedinstvo sve i da je život bolji kada su temelji porodice izgrađeni na ljubavi i poštovanju.

Nikad se nisu svađali

Hulio Cezar i Valdramina smatraju da su ljubav, zrelost i poštovanje ključ za postizanje dugog i srećnog braka, i to je njihova tajna formula.
„Ljubav i zrelost koju smo imali kao par od početka braka omogućili su nam da se upoznajemo i emocionalno rastemo kako bismo definisali svoju budućnost. Poštovanje, saosećajnost i obzirnost kojima smo se rukovodili u našem odnosu bili su veoma važni. Nikada se nismo svađali. Bilo je neslaganja, ali ona nisu bila vidljiva našoj deci koja su takođe zaslužila poštovanje i ljubav“, kaže ovaj najstariji bračni par na svetu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram