Trikovi da misionarska poza ne bude dosadna

seks misiionarska poza
Ako vam je misionarska poza dosadna - pročitajte ovo, Foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Uzmite u obzir ove varijacije klasične misionarske poze za još bolje seksualno iskustvo.

Lako je odbaciti misionarsku pozu kao potpuno neinspirativnu i dosadnu. Seksualna poza – u kojoj žena leži na leđima, a muškarac je gore – često se smatra najobičnijom, najnemaštovitijom i najkonvencionalnijom pozom. Ali ipak vredna je mnogo više zasluga od toga.

„Daleko od stigme ‘dosadnog vanila seksa’ koja misionarsku pozu, nažalost, često tako opisuje, ova poza nudi priliku za više emocionalne intimnosti jer ste licem u lice sa svojim ljubavnikom,“ kaže Kiana Rivs, direktorka brenda i edukatorka u kompaniji za seksualno zdravlje ‘Foria’.

Osim toga, postoji mnogo načina da se ova klasična poza podigne na viši nivo koji možda niste razmatrali i otkriveno je nekoliko stručnih saveta kako da „začinite“ misionara za još više zadovoljstva.

Posmatrajte to obrok kao sa „više jela“

Lindzi Harper, doktorka medicine, ginekološkinja sa sertifikatom odbora i izvršna direktorka platforme za seksualno zdravlje ‘Rosi’, podstiče ljude da misle o misionarskoj pozi kao o  „ukusnim jelima na švedskom stolu“.

„Postoji toliko drugih opcija i dodataka za pre, posle i tokom“, ističe ona.

En Hoder-Šip sertifikovana seksualna edukatorka Američkog koledža seksologa (ACS), slaže se, napominjući: „Misionarska poza ne mora biti glavni ‘event’, pa čak ni završni čin, pa uživajte u misionarskoj kao u bilo kojoj drugoj seksualnoj pozi  — i zapamtite da seks ne mora da stane samo zato što je jedan partner doživeo orgazam.“

Obavezno se zagrejte

„Pre nego što zaronite u misionarsku – ili bilo koju pozu – uživajte u aktivnostima koje će podstaći vaše uzbuđenje, kao što je seks dopisivanje sa partnerom  ili čitanje erotske priče (bilo da to činite sami ili zajedno)“, predlaže dr Harper.

Takođe možete probati oralni seks, stimulaciju vibratorom, manuelnu stimulaciju, igru uloga, vezivanje ili stavljanje poveza preko očiju, kao i „nevaljale“ razgovore.

„Sve dok je prijatno i oboje pristajete na to, nebo je granica“, potvrđuje dr Lori Minc, autorka knjige ‘Kako postati ‘Cliterate“ i ‘Vodič umorne žene za strastveni seks’.

Isprobajte lenju verziju jutarnjeg seksa

„Umesto da jedan partner bude gore, razmislite o opuštenijoj verziji misionarske poze – oba partnera mogu ležati na boku, okrenuti jedan prema drugom, dok žena obavija nogu oko tela muškarca“, savetuje Rivs.

Ova varijacija bi mogla biti udobnija, pogodnija ukoliko se baš osećate lenjo i taman prilagođena jutarnjem seksu.

Koristite i jastuke

„Jastuci se mogu staviti ispod žene i ovo će podići kukove, što će zauzvrat povećati pritisak, trenje i osećaj – a samim tim se povećava i zadovoljstvo“, preporučuje Šenon Čavez, psihološkinja i seksualna terapeutkinja iz Los Anđelesa.

Budite smeli

Neka jedan partner, onaj koji prodire stoji na kraju kreveta, okrenut ka uzglavlju, a drugi može da leži na krevetu sa kukovima prema ivici, preporučuje Minc.

„Prednost ovoga je što je uvedena novina i ta neka promena ugla prodora“, napominje ona.

Razmotrite ove poteze za veći užitak

Ako želite da pojačate ovu pozu, žena može da podigne i skupi noge uz svoje grudi, dok još leži na leđima.

Dajte prioritet stimulaciji klitorisa

„Stimulacija klitorisa je ključna za žene u bilo kojoj pozi. To značajno povećava šanse za orgazam tokom seksualnog odnosa i može vam pomoći da postignete različite vrste orgazama.

Da biste postigli stimulaciju klitorisa tokom misionarske poze, možete koristiti svoju ruku ili ruku partnera ili razmisliti o korišćenju seksi igrački.

„Mali vibrator najbolje funkcioniše u ovoj situaciji jer ne smeta“, objašnjava dr Harper.

Pojačajte senzualnost

„Ova poza vam omogućava da koristite čula kao pojačivač uzbuđenja“, ističe Čaves.

Na primer, možete da osetite miris svog partnera tako što ćete gurnuti svoje lice na njegova prsa ili vrat dok se dodirujete i mazite.

„Pogled u oči i vizuelno povezivanje sa partnerom mogu povećati uzbuđenje i osloboditi hormone koji ubrzavaju osećaj sigurnosti i povezanosti. Misionarska poza vam takođe omogućava da razgovarate sa svojim partnerom, čitate njegove znakove na licu i bolje osluškujete sve zvukove koje bi mogli da ispuste tokom seksa. Svi ovi faktori mogu povećati vaše sopstveno uzbuđenje i želju“, kaže Čaves.

Podelite svoje potrebe

„Za žene, u zavisnosti od toga u kom smo periodu u našem ciklusu i šta se dešava u našoj karlici, neki položaji možda nemaju toliko efekta u određenim trenucima, dok drugi mogu biti neprijatni ili čak bolni,“ priznaje dr Harper.

Iz tog razloga, ako ikada doživite bol, čak i ako vam je to možda neprijatno da kažete – važno je naznačiti partneru kako se osećate, piše InStyle.

„Ponekad se ovo može ublažiti blagom promenom ugla poze blagim rotiranjem tela bilo kog partnera ili stavljanjem malog jastuka ispod bokova žene“, kaže dr Harper.

***

Bonus video: Prosidba na fudbalskom terenu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram