Tri stvari koje mlada ne treba da traži od kume

Ljubav i seks 11. jun 202219:00 > 20:14
Foto: David Kashakhi / Alamy / Alamy / Profimedia

Kuma nije dugme.

Biti nekome venčana kuma je velika čast koja dolazi sa dosta obaveza. Ona je mladina desna ruka, rame za plakanje i savetnik u organizaciji brojnih detalja vezanih uz njen srećan dan. No neke stvari mlada definitivno ne bi trebalo da traži od svoje kume.

Da joj organizuje vereničku zabavu

Ako mlada želi zabavu povodom toga što se verila sa svojim partnerom, nikako ne bi smela da  traži od kume da je organizuje i plati. Takva vrsta žurke nije uobičajena i sve troškove bi trebalo da snose sami mladenci ili njihovi roditelji.

Da promeni fizički izgled / Da ne promeni fizički izgled

Mlada ne bi smela da traži kumi da smrša pre venčanja, ide u solarijum, promeni boju kose ili na bilo koji način promeni svoj fizički izgled. Isto tako, kumi ne bi trebalo da zabrani da promeni svoj fizički izgled ako to ona sama želi.

Da joj plati devojačko veče na skupoj lokaciji

Iako je kuma glavna organizatorka devojačke večeri, mlada ne bi trebalo da insistira na tome da se ide na neku daleku ili egzotičnu destinaciju, a potom da traži od nje da podmiri i sve njene troškove. Kuma se može ponuditi da to učini ako želi, ali svakako joj treba ostaviti izbor, a ne podrazumevati tako nešto, piše Zadovoljna.hr

***

Bonus video: Prosidba na fudbalskom terenu


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram