Tri bračna saveta koja nikako ne smete da poslušate

Par, krevet, devojka, žena, muškarac
Foto: Shutterstock

Onog trenutka kada svom partneru izgovorite sudbonosno „da“, niste osigurali sreću do kraja života. Brak zahteva mnogo truda i ulaganja.

Ponekad trud koji ulažemo uspe, ponekad ne, a u trenucima kada nije sve idealno vrlo često dobijemo gomilu saveta i predloga kako da popravimo stvari, piše zadovoljna.hr.

Međutim, iako su ovi saveti obično dobronamerni, neke je ipak bolje ignorisati. Ispod su tri saveta za „srećan“ brak koje nikada ne biste trebali slušati.

1. U redu je ako nema seksa

Nedelja ili dve, pa čak i mesec dana bez seksa, naravno, ne znači nužno da postoje problemi u vašem braku. Međutim, seks je bitan deo bračnog života i ako je dugo odsutan, to nije u redu i verovatno znači da neki problem i dalje postoji.

Ako je vaš seksualni život skoro nestao, vreme je da razgovarate sa supružnikom kako biste zajedno odgovorili na pitanje šta se dešava i rešili problem. U suprotnom, vaš problem može postati ozbiljniji, a posledica toga može biti emocionalno distanciranje.

2. Neka svaki zajednički trenutak bude poseban

Drugim rečima, kad god zajedno učinite nešto posebno, organizujete večeru uz sveće, isplanirate bekstvo za vikend … Pitanje je – da li zaista želite da budete pod stalnim pritiskom da morate učiniti nešto magično i nezaboravno svaki put kada ste zajedno? Iako mini beg ponekad može biti odličan, ni svakodnevne, sasvim obične aktivnosti nisu loše. „Bacite se“ da očistite kuću ili zajedno prošetate psa.

3. Roditeljstvo će rešiti sve probleme

Ovaj savet ljudi često daju kada u nečijem braku počne loš period, međutim, ovo je jedan od saveta koje nikako ne bi trebalo da slušate. Ako vaš muž i vi prolazite kroz loš period, puno se svađate, odselili ste se… dete će možda rešiti vaše probleme – ali za vrlo kratak period, a kada početnom uzbuđenju dođe kraj, sve problemi koji su vas ranije mučili vratiće bebe kao i neke nove jer je roditeljstvo takođe stresno i ponekad je samo to dovoljno da pokvari vezu. Zato pre nego što se „bacite“ na pravljenje dece, popravite svoju vezu.