Tajne o vezi ili braku koje ne treba otkrivati nikome

Novak i Jelena
Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Većina stručnjaka smatra da bi neki detalji iz ljubavne veze ili braka ipak trebalo da ostanu između partnera i ne bismo ih smeli deliti s drugima, čak ni ako se radi o najboljim prijateljima.

Mnogi od nas imaju potrebu da ispričaju sve probleme svojim prijateljima. Bez obzira na to kakve je prirode problem, osećamo se bolje kada se poverimo onima koji nas najbolje razumeju, a najčešće ipak razgovaramo o ljubavnim problemima, piše Zadovoljna.hr.

Međutim, mnogi stručnjaci smatraju da neki detalji iz veze ipak treba da ostanu između partnera i ne bismo ih smeli deliti s drugima.

Koji su to detalji?

Svađe s porodicom svog partnera

Svi ponekad imamo neku zamerku na ponašanje na primer svekrve, ali to treba da zadržimo za sebe. Ljudima je u prirodi da zauzmu defanzivni stav kada je u pitanju njihova porodica, a vi nikada ne možete znati hoće li komentar koji ste nekome ispričali u poverenju doći do partnera ili porodice i izazvati zameranje.

Partnerova seksualna fantazija

Fantazije bi trebalo da budu tajna jer se radi o najintimnijem delu seksualnog života. Ponekad partnerima trebaju godine da bi ih poverili i očekuju da to ostane vaša zajednička tajna, a ne tema rasprava.

Privatna informacija

Molim te da ovo ostane među nama, rečenica je koja nas obavezuje na čuvanje tajne. Bez obzira na to o čemu se radi, ako nas partner zamoli za diskreciju, onda smo dužni poštovati njegovu želju.

Informaciju o lošem zadahu ili nogama neprijatnog mirisa zadržite za sebe. Tačnije, na pristojan način recite partneru šta vam smeta jer bi to trebalo da čuje samo on, a ne vaše prijateljice. U pitanju su problemi koji se mogu rešiti i nema potrebe za stvaranjem neprijatnih situacija, pogotovo ako se radi o stvarima zbog kojih se partner ionako oseća nesigurno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram