Muške navike koje najviše uništavaju poverenje u braku

Ljubav i seks 28. avg 202123:26 > 29. avg 2021 20:04
Foto:Shutterstock

Poznato je da je poverenje ključni deo svake ljubavne veze. Teško je izgraditi, a tako je lako srušiti.

U nastavku pogledajte koje navike muškarci koriste da unište poverenje u vezi i braku, piše zadovoljna.hr. 

1. Nikada nije spreman na kompromise

Nemoguće je izgraditi odnos, a kamoli poverenje sa partnerom koji ne razume važnost kompromisa. Ovo pokazuje da su njegove potrebe važnije od vaših. U tom slučaju ne možete očekivati emocionalnu podršku od njega kada vam zatreba, rekla je psiholog Jane Greer za RD. U svakoj uspešnoj vezi, partneri žele da usreće jedni druge, a izbegavanje kompromisa ukazuje na sebičnost i nezrelost.

2. Nikada nije tu kada vam zatreba

Da li otkazuje sastanke u poslednjem trenutku i ne odgovara na vaše telefonske pozive ili poruke? Poverenje se ne gradi rečima, već delima, a osnovni deo poverenja je osećaj da se možete osloniti na partnera kada vam zatreba.

3. Ne može da prizna da greši ili da se izvini

Ako je uvek u pravu, to znači da (prema njegovoj logici) uvek grešite, a to je nemoguće. Svi grešimo, govorimo pogrešne stvari, ali veličina čoveka se manifestuje u njegovoj spremnosti da prizna greške i izvini se zbog njih. Ako vaš partner to odbije, to je čovek koji jednostavno ne zna kako da preuzme odgovornost za svoje postupke.

4. Napušta vas kada mora da pošalje poruku ili uputi poziv

Skrivanje takvih svakodnevnih stvari dovodi ženu u dilemu šta partner pokušava da sakrije od nje. Naravno, ne mora biti ništa ozbiljno, ali ove radnje izazivaju sumnju i oštećuju poverenje.

5. Njegove priče pune su nelogičnosti

Prvo vam kaže da je vikend proveo sa prijateljima, a dan kasnije da je bio sa sestrom. Ako dođe do sličnih nelogičnosti, nemojte se bojati da mu postavite pitanje o tome gde se on zapravo nalazio. Nemojte se ponašati uvredljivo, ali ako nakon razgovora ne dobijete objašnjenje, morate biti svesni da ste sa osobom koja ne želi da bude iskrena prema vama.