Tajna žena koje doživljavaju orgazam dok vežbaju

Foto: Credit line: Andrey Guryanov / Alamy / Alamy / Profimedia

Korgazam je duplo jači od "običnog" orgazma.

Da li ste ikada čuli da određene vežbe dovode do orgazma? Korgazam je orgazam koji se dešava dok vežbamo.

Naučnici još nisu sigurni zbog čega se to dešava. Sudeći po nekim teorijama, reč je o stimulaciji unutrašnjih delova tela, kao što su nervni putevi koji su povezani sa postizanjem orgazma.

Profesorka doktorka Debi Herbenik, stručnjak za seks, bila je intrigirana ovom temom, pa je istražila o čemu je reč. Zanimljivo, njeno istraživanje je pokazalo da je čak 10 odsto ljudi, bez obzira na pol, doživelo orgazam za vreme vežbanja.

Vežbe koje najbolje podstiču korgazam kod žena su trbušnjaci, čučnjevi, sklekovi na lopti za pilates i penjanje uz konopac.

Iako se ne zna tačan razlog doživljavanja seksualnog zadovoljstva u teretani, oni koji su se bavili ovom temom zapazli su da su većem seksualnom uživanju mogle doprineti dve stvari:

Mnogi od ovih orgazama su se dogodili kada su se u toku treninga koristili trbušni mišići, a takođe se može primetiti da vežbe koje uključuju trenje mogu da rezultiraju orgazmom.

Stručnjaci kažu da nemaju svi sposobnost postizanja ovakvog orgazma, a oni koji to mogu, osete ih na isti intenzivan način kao i tokom seksa, možda čak i jače.

Međutim, treba da pokušate da date sve od sebe tokom celog treniga, jer je mogućnost doživljavanja korgazma veća kod jakih i intezivnih treninga. Takođe je važno opustiti svoj um i usresrediti se na vežbanje i telo, umesto da vam misli lutaju.

***

BONUS VIDEO: 4 horoskopska znaka kojima je seks važniji od vode i hrane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram