Bizaran trik da brže doživiš orgazam

.

Iza ovih trikova stoji nauka.

Svi smo videli savete na internetu o tome koje poze treba da koristimo da bismo dostigli vrhunac i koja hrana je dobar afrodizijak.

Ali koji savet funkcioniše, a šta je samo onlajn mit?

Da bi razjasnili stvari, novinari The New York Posta su naučno proverili šta je mit, a šta istina. Nas je najviše začudio prvi – da li čarape ubrzavaju dostizanje orgazma.

Obucite čarape

Već duže vreme se priča da će seks biti mnogo bolji ako ne izujete čarape.

Istraživači sa Univerziteta Groningen odlučili da testiraju ovu tvrdnju skenirajući mozgove parova tokom seksualne stimulacije, sa i bez čarapa.

Foto: Anouk de Maar / ImageSource / Profimedia

Njihovi nalazi sugerišu da je veća verovatnoća da ćete dostići orgazam ako imate topla stopala.

Doduše, studija je bila jako mala (uključila je samo 13 parova), ali teorija koja stoji iza nje izgleda da pije vodu.

Nauka je odavno znala za moćnu vezu između našeg uma i naših genitalija. Ta veza znači da bilo koja vrsta stresa ili nelagode može zaustaviti dotok krvi u naše donje delove tela, čineći orgazam manje verovatnim.

Dakle, potrudite se da nemate hladne ekstremitete tako što ćete obući neke čarape, pre nego što počnete sa seksom.

Dobro jaje

„Metoda sa žumancetom“ je najnoviji trend koji je postao viralan na TikTok-u i koliko god to čudno zvučalo, utemeljen je na zdravom razumu.

Nemojte da vas odvrati ni ime – ovaj trik ne uključuje razbijanje jajeta nad vašim partnerom. Umesto toga, koristi žumance samo kao analogiju za objašnjenje kako pravilno zadovoljiti vulvu.

@kaylachristinee ♬ Dissolve - Absofacto

U snimku koji je sakupio preko 13 miliona pregleda, žena palcem nežno dodiruje sirovo žumance, pokazujući da, kada primeni čak i najmanji pritisak, žumance odmah pukne. Ovde je poenta da priđete klitorisu kao žumancetu, da pažljivo pokušate da izbegnete pucanje.

Klitoris ima oko osam hiljada nervnih završetaka, što ga čini neverovatno osetljivim na preteranu stimulaciju.

Kafa pre seksa

Prošle godine, trik koji je sugerisao da ispijanje kafe direktno pre seksa pojačava orgazam, postao je viralan na TikToku. Činilo se da teorija koja stoji iza toga proizilazi iz ideje da je kofein vazodilatator (što u suštini znači da uzrokuje širenje krvnih sudova, što kasnije omogućava da više krvi teče kroz njih), i tako može pomoći u povećanju dotoka krvi do genitalija, čime se povećava šansa za jačim orgazmom.

Foto: Gpointstudio / ImageSource / Profimedia

Zanimljivo je da efekat kofeina na krvne sudove varira. Krvni sudovi u mozgu i plućima imaju tendenciju da se sužavaju, dok oni u stomaku imaju tendenciju da se šire. Dodajte ovo efektu na mozak kao stimulans, i možda ćete primetiti povećan broj orgazama, prenosi nypost.com.

Bonus video: Idealno mesto za nudiste Cap d’Agde

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram