Stvari koje možete uraditi da izvučete brak iz kolotečine

Kendal Džener
Kendal Džener, Foto: Maciel / NGRE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Da li često imate utisak da je vaš brak upao u kolotečinu iz koje ne vidite izlaz?

Možda imate utisak da trčite maraton kom nema kraja, a da vaš brak samo sedi po strani i čeka da ga se nekad setite. Nije retkost da parovi usled svakodnevnih obaveza upadnu u klopku monotonije i da žive jedno sa drugim, ali ne neguju svoj odnos, piše Ženskimagazin.

Međutim, ono što je važno da znate je da ne morate da nastavite u istom pravcu. Otkrivamo vam u našoj galeriji koje su to 4 stvari koje možete da uradite još danas kako bi svom braku podrili više smisla, i ponovo otkrili ljubav jedno prema drugom.

Isključite uređaje i posvetite se jedno drugom

Ako ste poput većine bračnih parova koji na kraju dana umesto da grle jedno drugo u krevetu, gledaju u ekrane svojih mobilnih telefona, vreme je da promenite ovu priču. Televizor, lap top i tablet su takođe jednako štetni, jer vas navode da sate i sate provodite usmeravajući svoju pažnju ka nečem što je manje bitno od vašeg partnera. Iako vam je ponekad potrebno da se razonodite, ako to postane svakodnevna aktivnost, vrlo lako ćete zaboraviti i da nežni poljupci i dodiri znaju da umanje stres.

Pričajte o snovima i ciljevima i podržite partnera

Tužno je zapravo doći do saznanja da je osoba sa kojom delite život, zapravo nesrećna jer je nekako uspela da zaboravi o čemu je nekad sanjala i koje su bile njene strasti. Jedan od najvećih poklona koji možete dati svom suprugu jeste da mu pokažete da verujete u njega, i ohrabrite ga da sledi svoje snove. Sasvim je nebitno da li je reč o nekom sportu, umetnosti ili možda nauci, važno je da vi budete njegov oslonac i najveći navijač.

U toku dana, iskreno pohvalite svog supruga i iskažite zahvalnost

Ako želite da vaš brak ima više smisla i da bude uspešniji, trebalo bi da gledate iznad svakodnevnih izazova u vidu kritika. Gotovo svakog dana na svoj račun svako od nas dobija gomilu kritika, a i sami sebe znamo da „počastimo“ lošim rečima. Samim tim komplimenti i zahvalnost su melem za dušu, naročito ako dolaze od strane voljene osobe. Pobrinite se samo da komplimenti budu iskreni, a zahvalnost da dolazi od srca.

Zahtevajte manje, a opraštajte više

Niko od nas nije savršen. Pa opet, od osobe sa kojom delimo život smo skloni da očekujemo nivo savršenstva koji sami, s druge strane, nikad ne bismo mogli da dostignemo. Iscrpljujuće je kada zahtevi od voljene osobe nikad ne prestaju i kad imate osećaj da nikad nećete biti dovoljno dobri. Zbog ovog je potrebno da radite na tome da od supruga zahtevate i očekujete manje, a da dajete više i opraštate pritom.

***

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram