Zašto su mlađim muškarcima privlačne starije žene?

Foto:Shutterstock

Bez obzira na to ko u njima učestvuje, partnerski odnosi su uvek komplikovani. Tu su dve osobe koje treba da budu međusobno iskrene, otvorene i da zapravo žele da provode vreme zajedno. A onda je tu i okolina, koja uvek posmatra i komentariše, naročito ako vidi nešto što je „neuobičajeno“ ili „nenormalno“.

Na stranu istopolne veze koje same po sebi izazivaju veoma burne reakcije, kada su u pitanju muško-ženski odnosi, začuđenost dolazi kada se primeti odnos mlađeg muškarca i starije žene. Šta je onda to što je mlađim muškarcima privlačno kod starijih žena?

Iskustvo

Ovo se odnosi na sve sfere, ali prvenstveno na seks. Starije žene imaju više iskustva u seksu, znaju šta žele i ne stide se da to i obznane partneru. Isto tako, sigurno znaju više „poteza“ koji mogu da zadive muškarce, a mlađi muškarci teško da mogu da odole takvom stavu. Ne znači da sve one imaju isti stav prema seksu, ali žena koja zna šta hoće i šta radi teško će dobiti ne kao odgovor, piše City magazin.

Učenje

Kao i kod prethodne stavke, više iskustva i znanja je više onoga što neko mlađi može da nauči. Mlađi muškarci žele da eksperimentišu i nauče o seksu što više, a poželjno je da „učiteljica“ i sama zna šta radi. To se ponovo odnosi i na druge sfere života u kojima je savet iz iskustva dobrodošao. Ima i onih žena koje neće imati strpljenje za tako nešto i koje žele zabavu, a ne obavezu i program učenja, ali to je sve individualno.

Manje drame

Sa ovom kontroverznom tačkom neće se svi složiti, ali činjenica je da mlađi muškarci veruju da će više drame biti u odnosima sa mlađom ženom u odnosu na stariju. Naravno da je sve pitanje individualnog stava i svakog pojedinačnog odnosa, ali očekivanja su takva da će ovaj drugi odnos teći lakše, i fizički i psihički. Pitanje je gde je tačno istina i sigurno i tu ima onih koji su se razočarali.

Finansijska sigurnost

Isto kao što se kod odnosa mlađe žene i starijeg muškarca često pominje novac, i u odnosu mlađeg muškarca i starije žene on igra ulogu. Doduše, to može da bude iz čistog razloga stabilnosti i manjeg pritiska, ali može biti i zato što muškarci više vole da se hvale. A starija žena sa kojom imaju odnos, koja je finansijski stabilna i pritom iskusnija u seksu mnogima zvuči kao „premija”.

Manje očekivanja

Starije žene neće pritiskati mlađeg muškarca da uđu u brak, imaju decu, promene posao, ili makar ne toliko kao mlađe. One imaju drugi fokus u životu i činjenica da su pronašle nekog ko im pravi društvo i sa kim se osećaju mlađe može da bude dovoljna za zadovoljstvo. Međutim, to ne znači da neće imati nikakva očekivanja od svog partnera ili da tu ne može da bude dosta problema i nezgodnih situacija, jer jedno je odnos u teoriji, a drugo u praksi.

Izvor: Medium