Presuda naučnika: Idealna razlika u godinama između partnera

Ljubav i seks 26. okt 202014:58 > 30. okt 2020 17:03
razlika u godinama
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Samo je ljubav važna i razliku u godinama uopšte ne treba gledati? Nauka se ne slaže s tim jer istraživanja pokazuju da ta razlika i te kako može da odredi koliko će dugo veza trajati, a vrlo dobro se zna i koji broj je zapravo magičan za dugu ljubav.  

Podaci studije sprovedene na Univerzitetu “Hermory” u Atlanti kažu da, što je veća razlika u godinama između partnera, to je veća šansa da se oni rastanu. Analizirajući 3.000 parova, naučnici su utvrdili da parovi s razlikom do pet godina imaju 18 odsto veće šanse za raskid veze u odnosu na partnere iste dobi.

Pročitajte još:

Taj broj raste na 39 odsto za parove kod kojih je razlika do 10 godina, a na čak 95 odsto za one kod kojih je razlika 20 godina, pišu na sajtu. GQ.com.

I mada su francuski predsednik Emanuel Makron i njegova supruga Brižit Makron dokaz da ne mora tako, nauka je jasna.

Naime, stručnjaci kažu da je najbolje kada je razlika između partnera godinu dana, jer su tada šanse za raskid najmanje – samo tri odsto.

Naravno, ne zavisi uspeh veze samo do toga, ali moguće je da ima uticaja – prvenstveno zato što parovi s velikom razlikom u godinama neretko imaju različit pogled na svet, različite ciljeve i stavove.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram