Prosečan seks traje kraće nego što smo mislili

Tanatrička joga
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Izgleda da i dalje živimo u zabludama, bar kad je trajanje seksualnog odnosa u pitanju.

Portal Mindbodygreen pregledao je istraživanja i mišljenja stručnjaka o trajanju odnosa.

Vaginalni odnos prosečno traje 5,4 minuta pre nego što muškarac ejakulira, prema studiji heteroseksualnih parova iz pet različitih zemalja iz 2005. godine. Prema istraživanju seksualnih terapeuta iz 2005. godine, sve od tri do 13 minuta smatra se normalnim trajanjem vaginalnog seksa.

S druge strane, prosečnoj ženi treba 13,41 minut da postigne orgazam tokom seksa s muškarcem, pokazala je studija iz 2020. godine, iako joj trebaju aktivnosti koje nisu samo penetracija.

Pročitajte još:

Prema istraživanju heteroseksualnih parova iz 2004. godine, žene i muškarci u vezama kažu da predigra traje 11, odnosno 13 minuta. Muškarci su obično izveštavali da predigra traje duže nego što su to rekle žene, prenosi Index.hr. I muškarci i žene su rekli da je seks u proseku trajao sedam minuta.

„Ako mislite da se ljudi obično seksaju satima, razmislite ponovo“, kaže seksološkinja Šamira Hauard. Izuzetak od tog pravila mogli bi biti odnosi dve žene. Naime, istraživanje iz 2014. pokazalo je da je prosečno trajanje seksa među ženama 30-45 minuta, u poređenju s 15 do 30 minuta kod mešovitih parova i dva muškarca. Oko 20 odsto žena u istopolnim vezama reklo je da njihove seksualne seanse traju sat vremena ili više.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram