Priča Šumahera i Korine: Velika ljubav bez srećnog kraja

Ljubav i seks 04. jan 202219:48 > 05. jan 2022 08:46
Majkl i Korina Šumaher, Foto: Landmark Media / Landmark / Profimedia

Poznati sedmostruki prvak u Formuli 1, Mihael Šumaher juče je proslavio svoj 53. rođendan, a njegova supruga Korina prisiljena je ponovo da prodaje imovinu kako bi finansirala njegove terapije.

Ljubavna priča Mihaeila i Korine počela je 1991. godine na početku njegove karijere u Formuli 1, a upoznali su se na jednoj žurci na koju je Korinu poveo tadašnji dečko Hajnc-Harald Frencen, koji se takođe bavio trkama. Korina je ubrzo raskinula sa njim i počela da se zabavlja sa Mihaelom. Na početku su brojni mediji pisali kako je njihova veza samo jedan veliki marketinški trik.

On je prvi put postao svetski prvak 1994. godine, a isti uspeh je ponovio i naredne godine, tako da se par odlučio da kasnije te 1995. stane na ludi kamen, i sve sumnje u njihovu ljubav ispostavile su se kao netačne.

Majkl i Korina Šumaher, Foto: OLIVER MULTHAUP / AFP / Profimedia

Imaju dvoje dece, Džinu Mari koja se rodila 1997.  i dve godine mlađeg Mika, koji je skijao sa ocem kada je pao i udario glavom o kamen tog kobnog 29. decembra 2013. godine.

Nekoliko meseci pre nesreće na skijanju u francuskim Alpima, tada 45-godišnji Šumaher je rekao da se on i njegova 19-godišnja supruga nikada nisu ozbiljno posvađali u celom zajedničkom bračnom životu. Šumaher je svojoj ženi kupio ranč u Teksasu na njihovu 10. godišnjicu braka. Odgajala je konje na teksaškom ranču u blizini Dalasa i postala evropski šampion u ‘reining-u’ – jahanju u zapadnom stilu – i sama je izgradila posao od više miliona funti.

On je svoj privatni život uvek držao dalje od svetla reflektora, a Korina takođe nije volela previše da se ističe, te je za sve ove godine dala svega nekoliko intervjua.

Oduvek je bila odana supruga, koja je izuzetno podržavala karijeru svog muža. Mihael je jednom rekao: „Nije tako lako naći partnera koji se bezuslovno prilagođava tempu mog života.“

Majkl i Korina Šumaher, Foto: OLIVER MULTHAUP / AFP / Profimedia

Bračni par je novac ulagao u nekretnine i rančeve. U Teksasu i Švajcarskoj izgradili su specijalizovani ranč za obuku konja i njihov zajednički život delovao je idiličan, do nesreće.

Od nesreće na skijanju je inače prošlo nešto više od osam godina.

Šumaher je nakon nezgode proveo u komi šest meseci, a otkako je izašao iz bolnice o njemu, kod kuće brine tim stručnjaka. Oko njega je uvek tim doktora, koji su preuzeli brigu o njegovom zdravlju, a Korina Šumaher je prema navodima stranih medija ponovo bila prisiljena da prodaje deo porodičnog bogatstva kako bi mogla i dalje da finansira lečenje koje je Mihaelu potrebno kako bi ostao živ. Ubrzo nakon nezgode prodala je privatni avion, kao i vilu u Švajcarskoj i njegovi luksuzni Mercedes.

Korina Šumaher
Mik i Korina Šumaher, Foto: People Picture / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Prošle godine objavljen je i Netflixov dokumentarac u kom je porodica govorila o Mihaelovoj blistavoj karijeri i uspesima. Ipak, nisu se previše bavili njegovim zdravstvenim stanjem.

„Živimo zajedno u našem domu, sprovodimo terapije, činimo sve da Majkl bude bolje i da oseti solidarnost naše porodice. Nedostaje mi onaj Mihael svaki dan i ne samo meni, nedostaje deci, porodici, svom ocu, svima koji ga okružuju. Mihael je tu, drugačiji, ali je tu negde i to nam svima daje snage”, rekla je tada Korina.

O tome kako zapravo izgleda njihova situacija sada ne zna se mnogo osim što se zna da Mihael može da sedi i komunicira očima. Njegov bivši menadžer Vili Veber je u jednom trenutku optužio Korinu kako krije Mihaela od javnosti i ne daje nikakve informacije o njegovom zdravlju, želeći tako da istakne kako ona namerno nešto skriva i ne želi da se istina sazna.

Majkl i Korina Šumaher, Foto: Alain FULCONIS / AFP / Profimedia

Međutim, bivši šef Ferarija Žan Tod prošle godine je za nju imao samo reči hvale.

„Proveo sam dosta vremena s Korinom od njegove povrede  29. decembra 2013. godine. Ona je sjajna žena i vodi  računa o celoj porodici. Nije očekivala da će ovako biti, sve se dogodilo tako brzo i jednostavno nije imala izbora. Ali ide joj, verujem joj i ona veruje meni. Zahvaljujući doktorima i kooperaciji s Korinom, koja je želela da on preživi – preživeo je, ali s velikim posledicama. A sada se bore s tim posledicama. Nadamo se da će se stvari polako, ali sigurno poboljšati”, rekao je Tod.

U jednom intervjuu, Žan je istakao kako provodi dosta vremena sa Mihaelom. Ako je Korina tamo, njih dvoje večeraju zajedno, a ako nije, njih dvojica sede sami. Da li ga Mihael prepoznaje, Tod nikad nije dao jasniji odgvoor od osmeha i odmahivanja rukom.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram