Prećutkivanje četiri ključne stvari vodi u propast veze

veze
Foto: INSADCO Photography / INSADCO Photography / Profimedia

Otvorena komunikacija između partnera jedan je od izuzetno važnih stubova svake stabilne veze. Bez nje nikada ne znate na čemu se sa svojim dragim, zbog čega vremenom počinjete da sumnjate u njegovu posvećenost zajedničkoj sreći. U slučaju da sa partnerom povremeno ne razgovarate o određenim stvarima, male su šanse da vaša veza ima budućnost.

Prošlost

Možda vam se čini da svoju prošlost treba da ostavite iza sebe kada se upustite u novu romansu, ali to možda nije uvek poželjno, jer upravo zbog svojih prethodnih iskustava vi ste to što jeste danas. Ako osetite potrebu da partneru pričate o svom detinjstvu, traumama i dragocenim iskustvima iz ranijih vremena, ali i o svojim prethodnim vezama, ne bi trebalo da se ustručavate da to učinite. U slučaju da ga to ne zanima i nije spreman da vas sasluša, to je znak da niste jedno za drugo.

Budućnost

Šta želite od svog života? Koji su vaši dugoročni ciljevi i kratkoročni prioriteti? Da li planirate da imate porodicu ili još dece, ako ste već roditelj? Kakvi su vam planovi u karijeri? Ovakva i slična pitanja o vašoj budućnosti ne smeju biti stavljena u zapećak, već se o njima mora razgovarati otvoreno, jer ćete jedino tako saznati da li između vas i vašeg partnera postoji saglasnost o daljem pravcu vaše veze.

Finansije

O novcu možda nećete pričati sa svojim partnerom u prvim nedeljama vaše veze, međutim, ova tema će vremenom morati da ispliva na površinu, naročito kada krenete da živite zajedno. Tada će biti potrebno da se dogovorite na šta ćete sve trošiti pare, a to može biti izvor velikih konflikta, posebno u slučaju da jedno od drugog krijete informacije koje se tiču vaših finansija, piše City Magazine.

Seks

Ako niste zadovoljni svojim seksualnim životom, ne mora da znači da krivica leži u vašem partneru. Ljudi još uvek ne mogu da čitaju misli, zbog čega je važno da napomenete šta je to što vam prija dok vodite ljubav, a šta vam ne odgovara. Ne bojte se da pričate o svojim fantazijama i ohrabrite svog partnera da i on podeli svoje želje sa vama. Kada ovako oboje otvorite dušu, samo je pitanje vremena kada će procvetati vaš seksualni život, što će povećati šansu za svetlu budućnost vaše veze.

BONUS VIDEO: Istorijat ljubljenja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram