Žene koje su transformisale svet seksa hajtek igračkama

Foto: Instagram, Kimberly White / Getty images / Profimedia

Seksualnost se ne vrti samo oko samog seksualnog čina, već se fokusira i na zdravlje, sigurnost, edukaciju, zabavu. Poslednjih godina, sa procvatom tehnologije, otvorio se ceo svet novih mogućnosti za istraživanje želja i zadovoljstva.

Žene su i dalje nedovoljno zastupljene u svetu tehnologije, a posebno kad se radi o seksualnosti. Pronašli smo neke od njih koje su u okviru svojih startapova uspele da donesu velike promene.

Aleksandra Fajn – Dame Products

Foto: Dame

Aleksandra je seksološkinja, a zajedno sa inženjerkom MIT-a Dženet Liberman napravila je čitav niz proizvoda „prave žene“.

Tu je Aer – usisna igračka koja koristi vazdušne impulse za delikatnu stimulaciju, ali i Eva II – vibrator za parove koji se koristi bez ruku. Dame pravi intuitivne seksi igračke i dodatke za ljude koji su singl ili u paru.

Ana Li- Lioness

Lioness Foto: Promo

Seksualna velnes kompanija Lioness napravila je prvi (i jedini) „biofeedback“ vibrator na svetu koji prikuplja podatke o orgazmu i uzbuđenju iz vašeg tela. Kroz merenje nevoljnih pokreta mišića karličnog dna dok su u upotrebi, korisnici mogu vizuelno pratiti kako različiti faktori kao što su raspoloženje, ishrana, san i lekovi utiču na njihovu seksualnost.

Korejsko-američka osnivačica Ana Li odrasla je u porodici gde se nije govorilo o seksu ili seksualnosti, pa je njena misija da odgovori na pitanja o ženskom zadovoljstvu i prirodnim funkcijama o kojima se retko raspravlja u medicinskim krugovima.

Lora Hedok Di Karlo – Lora DiCarlo

Foto: Lora DiCarlo / Ferrari / Profimedia

Startap Lore Di Karlo integriše istraživanje i tehnologiju sa ženskom. Osnivačica Lora je premijerno predstavila svoj prvi uređaj, Ose, 2017. godine u partnerstvu sa Robotikom i inženjeringom Univerziteta Oregon State.

Osvojili su nagradu za inovacije u robotici koja im je kasnije oduzeta zbog „prirode“ proizvoda. Tek godinu dana kasnije nagrada im je vraćena. Od tada su lansirali 11 novih proizvoda sa 13 patenata na čekanju, a manekenka Kara Delevinj je postala suvlasnica kompanije sa Lorom Hedok. Radi se zapravo o robotizovanim vibratorima i seksulanim masažerima nove generacije.

Lili Sparks – Afterglow

Lili Sparks, osnivačica i izvršna direktorka Afterglova, pokrenula je etičku porno platformu nakon što je otkrila da većina pornića na internetu nije ona vrsta seksa koju želi da ima. Platforma zasnovana na pretplati kombinuje realističan seks sa vežbama i vođenom masturbacijom. Svi originalni filmovi Afterglov se fokusiraju na žensko zadovoljstvo i sadrže intervjue iza scene. Nakon što je premašila svoj cilj u prvom krugu finansiranja na Indiegogo 2020. godine, Afterglov je dobio više od 500 plaćenih korisnica za samo dve nedelje.

Frensis Tang – Awkward Essentials

Foto: Awkward Essentials

Frensis Tang je osnovala „Awkward Essentials“ da bi rešila nešto što je mučilo gomilu žena i parova, pa i nju samu, a radi se o nezgodnom trenutku muškog vrhunca.

Ona je u okviru svog startapa napravila prvi „sunđer za spermu“ na svetu. U opisu proizvoda piše da je to „prvi na svetu sunđer za čišćenje posle seksa, napravljen da upije višak tečnosti“.

***

Bonus video: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram