Pre nego se odlučite na aferu imajte na umu tri stvari

Skot Disik
Skot Disik, Foto: SBJ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Možda stvari u vašem braku ne stoje baš savršeno, i ono o čemu u poslednje vreme najviše razmišljate jeste afera. Možda vam nedostaje razumevanje od strane vašeg supruga, ili se osećate nezadovoljno u pogledu intimnosti. Možda već duže vreme s njegove strane prema vama nema ni trunke zainteresovanosti, niti nežnosti. Pa opet, pre nego što započnete aferu sa nekim, pojedine stvari bi trebalo da imate na umu.

Iako ste možda fokusirani samo na zadovoljenje svojih potreba, pre nego što prevarite svog supruga o nekim posledicama bi valjalo razmisliti. Jer, koliko god vi mislili da je vaš plan savršen i da nikad nećete biti uhvaćeni na delu, u većini slučajeva sve se sazna. O činjenici da bi vas partner mogao napustiti u trenutku otkrića, nećemo ni govoriti, već o neočekivanim posledicama koje će imati uticaj na vaš život. U našoj galeriji vas očekuju 3 stvari koje morate imati na umu pre afere, piše Ženskimagazin.

Vaša slika o samoj sebi biće promenjena

Osim ako niste apsolutni narcis i potpuno bezosećajna osoba, u ogromnoj ćete meri osećati krivicu zbog onoga što ste uradili, odnosno zbog činjenice da ste izdali vašeg supruga. Budićete se noću i gledati ga kako blaženo u neznanju spava kraj vas, i mrzeti ono što ste postali. Ovi momenti nagrizaće vam dušu poput korozije. Bićete neko ko je sposoban da laže i bude sebičan, umesto da spašava svoj brak. Bićete neko za koga ste sebi rekli da nikad nećete postati. Osećaj krivice će vas pratiti na svakom koraku, a o samopoštovanju i osećaju depresije da i ne govorimo.

Svi oko vas će vas gledati sa osudom u očima

Kada se afera neminovno otkrije, bilo da ostanete sa suprugom ili se odlučite za razlaz, doneće vam prekorne pogleda sa svih strana. Vaša deca, njegovi i vaši roditelji, pa čak i komšije i prijatelji ponašaće se prema vama kao prema izdajici. Bićete predmet podsmeha, neko kome se ne može verovati, neko ko je zaboravio na svoju porodicu i izabrao stranca. Osuđivaće vas na svakom koraku. Vaša afera će vam delovati kao ponižavajuće iskustvo, čije uzbuđenje s početka nije vredno drame koja je usledila.

Postaćete manje poželjni na sceni slobodnih

Trebalo bi da uzmete u obzir činjenicu da će vas afera u braku obeležiti. Čak i ako nađete nekog kome ćete se zaista svideti, u jednom trenutku ćete morati da mu otkrijete zašto se vaš brak završio. Da li ćete moći da izgovorite tu reč – afera? Kakvim očima će vas nakon toga on gledati? Jedno je sigurno, a to je da ćete postati manje tražena “roba” na tržištu slobodnih žena. Slično bivšim zatvorenicima, koji teško da mogu da pronađu normalno zaposlenje. Većina ljudi one koji varaju svoje supružnike gleda s gađenjem, i ne želi da ima ništa sa takvim osobama.

***

Bonus video: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram