Nepogrešivi znaci da se dopadate svom kolegi

Nepogrešivi znaci da se dopadate svom kolegi
Nepogrešivi znaci da se dopadate svom kolegi, Foto: Janet Mayer/Startraksphoto.com / INSTAR Images / Profimedia

Posao predstavlja sjajno mesto za upoznavanje gomile neverovatnih ljudi. Neki od njih će vam postati prijatelji, a neki možda i više od toga. Na kraju krajeva to su ljudi sa kojima provodite većinu vremena u toku dana, i potpuno je prirodno da se vežete za njih.

Međutim, pre nego što se upustite u romansu na radnom mestu morate znati razliku između čiste ljubaznosti, druželjubivosti i flerta. Ponekad je zaista teško utvrditi da li se nekom dopadate kao prijatelj, ili je tu u pitanju nešto više. Ako se ispostavi da ste na pogrešnom tragu, biće vam vrlo neprijatno, pa čak i bolno, da tu osobu gledate svaki dan. U našoj galeriji vam donosimo znake koji vam mogu odati osećanja vašeg kolege, Ženskimagazin.

Sa vama ćaska mnogo više nego sa drugim koleginicama

Postoji više razloga zbog kojih bi neko sa kim radite mogao sa vama da ćaska češće nego sa drugim koleginicama. Jedan od njih je da mu se sviđate, a isto tako može biti da samo želi da bude ljubazan, jer ste novi na poslu. Osim dakle učestalosti razgovora važno je da obratite pažnju i na teme o kojima pričate. Ako su one lične prirode, i potpuno su nevezane za posao, to je već njegov pokušaj da o vama sazna nešto više, jer mu se dopadate.

Upućuje vam osmehe i održava kontakt očima

Da li je osmeh prisutan na njegovom licu kada razgovara sa vama, ili kada se vi pojavite u kancelariji? Ako je tako, i ako u toku razgovora sa vama nastoji da održi što duže kontakt očima, to su očigledni znaci da mu se sviđate, i da želi nešto više sa vama.

Ima običaj da vas nudi i donosi vam kafu

Osim što vam svakodnevno donese sveže skuvanu kafu, on se pobrinuo i za to da zna kakvu kafu volite, i u koje doba dana. Zar to nije sjajno? Od koliko kolega možete to isto da očekujete? Ako pritom ne preskoči da vam uz kafu donese i neki slatkiš, to je definitivno znak romantičnih osećanja, koja prevazilaze kancelarijsku ljubaznost.

Zanima ga kako provodite dane van kancelarije

Muškarci kojima je jedini cilj da vas odvuku u krevet, neće se mnogo zadržavati na stvarima poput vaših hobija i onog što vas ispunjava. Njih neće zanimati šta radite van radnog vremena. Međutim, ako mu se zaista dopadate on će pokušati da pronađe zajednička interesovanja sa vama. Možda će vam i predložiti da negde zajedno odete.

Predlaže vam da zajedno idete na ručak

Kada vam vaš kolega predloži da zajedno odete na ručak, tokom pauze na poslu, pomislićete da se samo ponaša prijateljski. Međutim, to je i više nego očigledan znak da mu se dopadate. Očigledno je da želi da bude u vašem društvu daleko od kancelarije, gde na miru možete da razgovarate i bolje se upoznate.

Nehotice vas dodiruje u toku razgovora

Kada razgovarate u kancelariji ili se sretnete na hodniku, obratite pažnju na njegove ruke. Da li imate utisak da vas uvek ovlaš dotakne? Ako je tako, to je zbog činjenice što ne može da se suzdrži u vašem prisustvu, jer ga neverovatno privlačite.

***

Bonus video: Svi frajeri Adrijane Lime

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram