„Popularno grčko ostrvo uništilo nam je medeni mesec“

Foto:facebook.com/lindsay.breen.9

Mikonos im je preseo.

Par na medenom mesecu bio je šokiran računom u baru na plaži na idiličnom grčkom ostrvu Mikonos.

Mladenci iz Kanadem Aleks i Lindzi Brin, bili su zatečeni zbog računa od 400 evra (410 dolara) u DK Oister baru. Bili su primorani da plate zapanjujuću sumu nakon što su naručili samo jedno pivo, jedan koktel i desetak ostriga.

Lindzi je rekla da su bili u neverici kada su videli račun, jer im je osoblje restorana dalo meni pića u kojem nisu navedene cene. Njen suprug Aleks nije mogao da plati račun za stolom, već je odveden u zadnju sobu. Kada je tražio da proveri zbog čega je račun toliko visok, pokazali su mu ekran kompjutera koji je bio na grčkom.

Aleks je izmirio račun bez svađe jer je želeo da izbegne sukob.

„Definitivno se osećao uplašeno, a on je najdruželjubiviji momak, pa čak i da je račun bio dupli verovatno bi ga platio da izbegne probleme“, rekla je Linzi.

Lindzi tvrdi da im je konobar poslužio „komično velika“ pića i kada su završili sa narudžbom, pokušao je da ih nagovori da naruče krabe i desert.

„Bilo je prilično ludo. Drago mi je što nismo izazvali svađu ili odbili da platimo jer je moglo da se završi i gore po nas. Oni znaju kada ste turisti da to iskorištavaju. U kanadskim dolarima to je preko 600 dolara. Tako je ludo platiti toliko za užinu“, kaže Lindzi.

Ona i Aleks su se venčali u Italiji u maju ove godine i proveli su medeni mesec putujući po Evropi tri nedelje. Bili su na Mikonosu samo još jednu noć i trebalo je da odlete za Atinu pre nego što se vrate u Kanadu.

„Bili smo zaista šokirani, posebno zato što smo imali neke zaista lepe obroke u Italiji i voljni smo da potrošimo kada je to opravdano. U proseku smo trošili oko 120 evra za punu večeru sa par koktela i predjelo. Srećom, imali smo dovoljno novca, koristili smo kreditnu karticu za veće troškove. Mogu da zamislim kako bi neko završio bez novca. To nije idealan način da potrošimo naš novac, ali imamo sreću da možemo da platimo“, rekla je.

Lindzi tvrdi da su se drugi vlasnici lokalnih restorana izvinili u ime ozloglašenog mesta.

„U susednom restoranu, vlasnik je rekao da mu je tako žao što smo tako prošli. Rekao je da upozorava sve koji uđu u restoran da se drže dalje i da to mesto ne predstavlja sve Grke. Rekao je da im je zaista potreban turizam“, rekla je.

Stranica DK Oister na Tripadvisoru je preplavljena recenzijama sa jednom zvezdicom, kao i turistiama koji tvrde da su doživeli sličan tretman kao Lindzi i Aleks.

***

BONUS VIDEO: Skriveni troškovi na odmoru – Sve zamke All Inclusive-a

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram