„Sramota me što sam iz Srbije“: Scena na grčkoj plaži zbog koje mi je bilo muka

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock

Gadna scena na plaži.

U jednoj Fejsbuk grupi osvanula je ispovest Srpkinje sa letovanja u Grčkoj. Ona je na plaži prisustvovala sceni koja je izazvala burne reakcije ljudi.

„Danas sam prisustvovala neverovatnoj sceni. Na plaži deda, baba, mlada mama i devojčica od 4,5 godina. Pričaju srpski“, započela je svoju priču.

„Plivam, a u jednom trenutku devojčica kaže da joj se kaki. Deda preduzimljvo kopa rupu lopaticom u sitnom šljunku tik uz more koje zapljuskuju talasi. I kaže: ‘Evo, kaki ovde, u rupu?!?’ Devojčica proba, ali ne može od talasa koji joj smetaju“, nastavila je.

Ali, tu na scenu stupa mama koja sedi na plaži desetak metara dalje, piše žena.

„I ona je iskopala rezervnu rupu. Zove dete, devojčica odlazi do nje, seda na rupu i posle nekoliko trenutaka ustane sa blaženim osmehom. Završila posao. Mama, mrtva hladna, zakopava dokazni materijal. Nonšalantno pali cigaretu, stavlja naočare, a pogled joj se gubi u daljinu. Sačuvaj Bože i zakloni. Sramota me što sam iz Srbije. Toliko“, završila je svoju priču.

Naravno, ova scena je izazvala mnoštvo komentara ostalih članova grupe.

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

„Da i ja sam viđala više puta ovakve stvari. Viđala sam i pijane klince da to rade na plaži posle noćnog provoda (od tada ne ležim na pesku). Na jednoj plaži u Sartiju vlasnik kafića pusti pse da vrše nuždu po plaži….Opušteno i on legne na pesak“, podelila je jedna članica.

„To što su uradili je nekulturno… Ali, nikad ne bih rekla da me je zbog toga sramota što sam iz Srbije. (Ne)kultura nema naciju, svako je individua za sebe“, dodala je druga.

„Evo ja sam u Bugarskoj i mogu vam reći da smo u blagom šoku ponašanja dece Engleza, Bugara… dok roditelji sve to podržavaju i bodre. Neću iznositi detalje jer to nije u mom stilu a ni razlog komentara. Tako da prestanite više! Nekulturnih i primitivnih ljudi ima svuda. Moje lično mišljenje kad sve saberem i oduzmem je da se u gostima ponašamo tako da mogu samo da gledaju i uče od nas. Na žalost to ih ne zanima“, bilo je treće mišljenje.

„Ja sam se užasavala pre nekoliko godina kada sam videla da neke žene, (40-tak god) sede u plićaku, sapunjaju i broju noge i prepone i seku nokte mrtve hladne naočigled svih nas. Život mi se ogadio“, bilo je još jedno iskustvo.

„Mene je tako na Eviji bilo sramota…na plaži piše na srpskom ‘Molimo vas ne ostavljajte smeće’. Znači od raznih koji dolaze mi smo najgori“, dodala je žena.

„Grci nisu ništa kulturniji, nažalost! Imam malo dete i svakako da nikad nisam ni pomislila da treba ni da piški na plaži, za to postoji toalet lokalnog restorana ili tako nešto, a kamoli da kaki, ali nekulturnog naroda ima svuda. Iznenadili biste se koliko su i druge nacije bahate, čak sam se ponekad osećala kao da mi preterujemo koliko pazimo na sve“, mišljenje je jedne članice.

„Ta je još i dobra. U Nei Pori pre nekoliko dana. Tata stavio dete da kaki u more. Baš sam bila besna..koja nekultura“, glasilo je slično iskustvo.

Inače, zanimljivo je da je jedan grad u Španiji uveo visoke novčane kazne za mokrenje u moru ili na plaži. Gradsko veće Viga u Galiciji saopštilo je da će svako ko obavi malu nuždu na moru ili na plaži biti kažnjen sa oko 750 evra.

***

Bonus video: Idealno mesto za nudiste Cap d’Agde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram