Pet znakova da ste u vezi sa pravom osobom

prava ljubav
Foto: Tiffany & Co. / Planet / Profimedia

Upoznali ste partnera svojih snova i zajedno ste već neko vreme. Želite da verujete da ste stvoreni jedno za drugo, ali i dalje postoji deo vas koji sumnja da je tako nešto moguće u ovom našem nesavršenom svetu. Tu je pet znakova koji vam mogu otkriti da li ste stvarno u vezi sa pravom osobom ili vas vaša intuicija vara.

Osećate se spokojno

Zadovoljni ste u vezi i ne sanjarite o tome kako bi bilo da ste s nekim drugim. Možda vaš svaki dan nije ispunjen srećom i blagostanjem, ali vas to preterano ne uzrujava, jer znate da pored sebe imate osobu koja vas neizmerno voli i poštuje.

Ne uzdate se isključivo u svog partnera da vas učini srećnim

Svesni ste da ste vi kreator svoje sreće i da je to zdrav stav, koji skida opterećenje sa vašeg partnera. Veze u kojima jedna osoba očekuje od druge da je učini srećnom ne funkcionišu u dugom roku, jer je u takvim okolnostima neizbežno da jedan partner mnogo više radi za zadovoljstvo drugog nego što ovaj radi za njega, što na kraju neizbežno izaziva osećaj zapostavljenosti i ozlojeđenosti kod prvog partnera.

Prihvatate partnera sa svim njegovim prednostima i manama

Između vas i vašeg partnera postoji razumevanje da nijedan od vas neće pokušati da promeni onog drugog. Vi prihvatate svog partnera onakvog kakav jeste, a on ima isti stav prema vama. Istovremeno, vama je sasvim normalno da partneru otkrijete svoje najintimnije tajne, bez straha da će on izigrati vaše poverenje. Ako vas neko voli i poštuje kada je u potpunosti upoznat sa vašim i dobrim i lošim stranama, to je znak da ste u vezi sa pravom osobom, piše City Magazine.

Imate iste dugoročne cilljeve

Povremene nesuglasice su normalne u svakoj vezi. Ono što je važno je da delite iste dugoročne ciljeve sa svojim partnerom. Naizgled ozbiljne romanse se najčešće završavaju kada ne postoji saglasnost o prioritetima između partnera. Ako, na primer, vi želite decu, a vaš partner ne, ili bi on želeo da živi u inostranstvu, a vi da ostanete u zemlji, ne postoji takva količina ljubavi koja će vas zadržati zajedno.

Imate jednaku želju da vam veza uspe

Svaka veza se pre ili kasnije suočava sa problemima. Ono što omogućava njen opstanak je spremnost partnera da razgovaraju o spornim stvarima i pronađu rešenja koja će odgovarati oboma. Ponekad je, naravno, potrebno i napraviti kompromis zarad višeg cilja, naročito ako želite da provedete život sa svojim sadašnjim partnerom.

BONUS VIDEO: Istorijat ljubljenja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram