Pet razloga zašto ostavljamo one koje volimo

raskid
Foto: john rowley / Mood Board / Shutterstock Editorial / Profimedia

Raskid je neretko vrlo teška stvar, posebno ako se prepreke pokažu nepremostivima, a osećanja su i dalje prisustna. Zato treba znati protumačiti probleme i sve stvari koje negativno utiču na odnos.

Zapitajte se da li su vaši nesporazumi slični ovima:

Više se ne osećate poželjno

Svaka veza podrazumeva smenjivanje faza. Ako ste se dobro upoznali i dođete do tačke monotonije, može se desiti da se vi ili vaš partner osećate neželjeno. Zato je dobro da uvek radite na svom intimnom životu, da ga negujete i osvežavate na razne načine. Potrudite se da pokažete svu ljubav, ali i strast prema partneru.

Previše ste predvidivi

Iako deluje kao naivan razlog, verujte da predvidivost može i te kako da utiče na dosadu u vezi. Zato je dobro da zajedno isprobate nove stvari, a otvoreno iznosite predloge i ideje. To će vas navesti da uradite nešto što ranije niste ni pokušali.

Usamljenost

Usamljenost je povezana sa zanemarivanjem, a to je jedan od najčešćih razloga za raskid. Zapamtite da partner nikada ne bi trebalo da se oseća sam, posebno kada je sa vama. Zato ako primetite da ne razgovara sa vama, odnosno ne postavlja vam pitanja i povlači se, budite sigurni da nešto nije u redu. Pokažite mu da može da računa na vas, piše azra.ba.

Velike promene

Promene mogu biti razne. Od obostrane velike životne promene ili novog iskustva, a usled nedovoljne komunikacije mogu se javiti nesporazumi koji vremenom postaju sve veći. Zato razgovarajte i slobodno se otvorite i recite kako to utiče na osećanja koja gajite.

Zanemarivanje

Ponekad se može desiti da u potpunosti nenamerno zanemarite svog partnera. Ipak, ako to postane svakodnevica, učinićete da se vaš partner oseća zanemaren i podcenjen. Obratite pažnju na potrebe vašeg partnera.

BONUS VIDEO: GEJ VENČANJE

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram