Najvažnije pitanje koje treba da postaviš sebi nakon raskida

raskid
Foto: Itani / Alamy / Alamy / Profimedia

Prekid veze je retko lak, bilo da ste prošli kroz buran raskid, ili ste se sa partnerom rastali sporazumno, a možda i ostali u prijateljskim odnosima s njim. Iz tog razloga važno je da sebi postavite jedno pitanje koje će vam omogućiti da lakše prebrodite raskid, ali i naučite nešto iz te neuspešne ljubavne epizode.

Kada se romansa završi, najčešće se pitamo gde smo pogrešili, zašto se nismo ponašali drugačije i da li smo baš učinili sve što je u našoj moći da veza uspe? U moru pitanja mi zaboravljamo ono najvažnije: Šta je to što nam je falilo u ovoj vezi, a bilo nam je potrebno?

Ovo pitanje je bitno iz dva razloga.

Ono nas podseća da je važno da vodimo računa o svojim potrebama, ali i da ih pravilno identifikujemo kako bismo bili u stanju da svom narednom partneru objasnimo šta očekujemo od njega da bismo bili srećni u vezi, pišu na sajtu City Magazine.

Takođe, ono otkriva da li smo se dovoljno zalagali za sebe u vezi i ako nismo, podseća nas da ne bi trebalo da dozvolimo da se to ponovi kada pronađemo novu ljubav

Kako biste bili uspešni u otkrivanju odgovora na ovo pitanje, nije loše da probate sledeću vežbu za lečenje slomljenog srca:

Zatvorite oči i pomislite na svog bivšeg partnera

Setite se kako ste se osećali dok ste bili u vezi sa njom/njim

Postavite sebi pitanje: Šta nisam dobila u ovoj vezi, a bilo mi je neophodno

Dišite mirno i duboko dok vam se ne javi odgovor na ovo pitanje

Otvorite oči i zapišite dobijeni odgovor

U produžetku zabeležite podsetnik za ubuduće, da nikada ne smete da zaboravite na svoje potrebe.

Na kraju zapamtite – ako vi nedovoljno volite i cenite sebe, male su šanse da će vam drugi ukazati neophodnu ljubav i poštovanje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Kako do pozitivnih misli