Pet mitova o vezi za koje morate znati

mitovi o vezi
Foto: - / BE&W / Profimedia

Ne postoji idealna ljubav nalik onoj iz jeftinih serija i romantičnih komedija. Svi stereotipi koji se tamo nameću daleko su od realnog života. Niko nije savršen, pa tako treba prihvatiti i zavoleti mane onog drugog. Zaboravite na nerealna očekivanja i prigrlite realnost.

Veza treba da bude strastvena

Svakako da će ljubavni odnos na početku biti strastven, što će doprineti osećaju bliskosti i deljenju intime. Bilo bi idealno da se taj prvobitni plamen strasti nastavi, ali bez pretencioznih očekivanja, u vidu konstantnih varnica i kidanja odeće sa sebe, pišu na sajtu City Magazine.

Par treba da deli ista interesovanja

Naravno da treba da volite slične stvari i imate zajedničke hobije, ali svako je i dalje osoba za sebe, pa je sasvim u redu da ima svoja lična interesovanja. Ako se drugi partner njima priključi i prihvati ih, to će biti lepo, a ako ne, stvarno neće biti kraj sveta.

Srećni parovi nikada se ne svađaju

Ukoliko se svađate znači da se volite, jer ako nema rasprava i nesuglasica znači da praktično i niste preterano zainteresovani jedno za drugo. Ali, ako vam je stalo do druge osobe, sasvim je prirodno da ćete se nekad i dokačiti. Naravno to ne znači da treba da urlate ili bacate tanjire na sve strane, već da shvatite kako su povremene rasprave sasvim dobre za kvalitet veze.

Svako mora da voli porodicu i prijatelje onog drugog

Ne zaboravite da ste u vezi sa osobom zbog obostrane ljubavi, razumevanaj i privrženosti. To što ste vi zajedno srećni, ne znači da morate biti srećni sa svim članovima njegove porodice i svakim prijateljem. Dovoljno će biti međusobno poštovanje, i prijatan razgovor s vremena na vreme.

Idealan par uvek provodi vreme zajedno

Ako želite da pupčanom vrpcom budete vezani za svog partnera, odmah zaboravite na tu priču. Svako mora da radi, ide na posao, ima druge obaveze i sopstvena interesovanja. Takođe, svakom je potrebno da ima vreme samo za sebe, i barem se na trenutak osami. Zato je biti ponekad razdvojen od partnera veoma zdrava navika.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Istorijat ljubljenja