Pesma za prvi ples koji se najčešće završi razvodom

prvi ples
Prvi ples; Foto: Andrii Shevchuk / Alamy / Alamy / Profimedia

Prvi ples jedan je od važnih rituala svakog venčanja, simbol novog početka, pa svi mladenci pažljivo biraju pesmu uz koju će ga izvesti, a koja za njihovu vezu ima posebno značenje. Ipak, prema jednom istraživanju izabrana pesma mogla bi da nagovesti i budućnost tog braka.

Portal OnBuy sproveo je anketu kako bi otkrio postoji li povezanost između stope razvoda i pesama koje su mladenci birali za prvi ples.

Pitali su 5544 osobe širom sveta koju su pesmu izabrali i koji im je trenutni bračni status. Zatim su napravili listu 25 najčešće biranih pesama i napravili računicu za bračne statuse, prenosi Zadovoljna.hr.

Dobijeni podaci pokazali su da je najpopularnija pesma za prvi ples „Can’t Help Falling In Love“ Elvisa Prislija s 10,48 odsto glasova.

Ipak, s druge strane se ispostavilo da je pesma koja najčešće donosi sreću u braku „Can You Feel The Love Tonight“ Eltona Džona – 77 odsto onih koji su je izabrali ostalo je u braku.

Zapravo, pokazalo se da su veće šanse da će par ostati u braku ako prvi ples otpleše uz neki hit iz Diznijevih filmova, s više od 70 odsto anketiranih parova koji su i dalje zajedno.

Pročitajte još:

Pesme koje su donele bračnu sreću mladencima takođe su „Isn’t She Lovely“ Stevija Wondera i „The Way You Look Tonight“ Frenka Sinatre.

S druge strane, pesma koja je završila s najviše razvoda je „Little Things“ grupe One Direction – čak 75 odsto parova koji su izabrali tu pesmu se razvelo. Pa, ako ste baš nju pikirali za svoj prvi ples, možda ne bi bilo loše da razmislite još malo.

Na nepopularnoj listi nakon One Directiona slede „I’m Yours“ Jasona Mraza i „Chasing Cars“ grupe Snow Patrol.

 

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram