Slika sa venčanja Balaševića govori sve o njihovoj ljubavi

Ljubav i seks 20. feb 202111:05 > 14:48
đorđe balašević
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Pitanje je da li bismo mnoge pesme Đorđa Balaševića ikada čuli da davne 1979. godine u njegov život nije ušetala njegova Olivera. Posle skoro četiri decenije njihova ljubav je juče tragično prekinuta. Mnogo puta je Đole o njima govorio kao o "bitangi i princezi", a najlepša slika te ljubavi upravo je ona sa njihovog venčanja 1981.

Olja je u Novi Sad iz Zrenjanina došla zahvaljujući maloj stipendiji, a tada je bila reprezentativka u gimnastici.

Đorđe je, kako je sam rekao bio „razmaženi dečko koji je vozio kola, poticao iz dobrostojeće građanske porodice, imao roditelje koji su otišli da rade u inostranstvo, a njega sa osamnaest godina i polupopularnog ostavili samog kod kuće“.

„Na putu da postanem pokvaren dečko, sreo sam nju, i sve je preraslo u priču o Bitangi i princezi, ali u malo izmenjenim ulogama. Daleko od toga da je ona bila bitanga, ali bila je mala skitnica po studentskim sobama i domovima, sa ogromnom ambicijom. Pre Olje imao sam neke tragične, formalne veze, ali kada sam nju prvi put video, pomislio sam da želim da se oženim i imam svoju porodicu“, rekao je Đorđe za „Story“.

Upoznali su se na novosadskom Štrandu 1979. godine. Naredne godine rodila im se prva ćerka, Jovana, a sledeće, 1981. godine su se venčali, bez pompe i formalnosti. O tomu svedoči i fotografija s njihovog venčanja, stari svedok ljubavi koja je trajala decenijama.

đorđe balašević
Foto: Privatna arhiva

I priča o prosidbi je poput Đoletove pesme.

Zbog svoje Olivere Đorđe je prešao hiljade kilometara.

„Otišao sam bez nje kao momak na more te godine, nisam znao da ću se vratiti s potpuno drukčijim pogledom na život. Patio sam za ovom lisicom jer je nisam mogao naći, a onda sam pronašao veslački klub. Ona se javila pa sam je pitao – dobro, hoćeš li se ti udavati ili nećeš?“, ispričao je Đorđe.

Druga ćerka, Jelena – Beba Balašević rodila se 1982, a sredinom devedesetih dobili su i sina Aleksu.

Đorđe je 2001. objavio album Dnevnik starog momka posvećen svojoj najvećoj ljubavi i podršci. Svaka od dvanaest pesama nosi naziv nekog ženskog imena, a kombinacijom početnih slova tih imena, dobija se: Olja je najbolja. Mediji su ih razdvajali i spajali mnogo puta, a oni danas i dalje uživaju jedno u drugom, žive kako je Đorđe rekao, kao sijamski blizanci.

*

Đorđe Balašević preminuo je na Infektivnoj klinici u Novom Sadu zbog teške upale pluća. Bio je jugoslovenski i srpski kantautor i pesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Singl Računajte na nas, iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima. Tokom devedesetih je bio veliki kritičar politike Slobodana Miloševića.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram