Muškarci iskreno: Devojke, ne brinite o dlakama i kilaži

Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Kada je u pitanju taj jedan dečko često smo spremne da prokockamo i neke stavove za koje smo rekle da nikad ne bismo.

Dešava se da lupamo glavu da li da pošaljemo tu poruku, da li smo njemu dovoljno lepe, šta je njemu okej ili ne… Dobra vest je da neke stvari više nisu tajna, a momci se „muče“ isto koliko i devojke. Momci su i više nego voljni da podele stvari koje ih lože ili oko kojih su nesigurni (dokle god nije reč o devojci koja je u pitanju). Naši sagovornici su nam otkrili „sitnice“ koje ne govore devojkama, ali bi potajno voleli da one znaju.

Nije važno da li ste skloni kompromisu u vezi ili ne – ako ne znate šta druga strana želi teško je nekom ugoditi ili doneti odluku – za ovo sam spreman/na, ovo želim ili ne. Poučeni iskustvom i stvarima koje vidimo na društvenim mrežama, često se zapitamo šta je pravi korak u odnosu sa partnerom. Naši sagovorici nam pritiču u pomoć. Izdvojili su neke stvari koje oni rade, koje im idu na živce ili ih potajno lože, a da mi to ne znamo.

Momci su u početku pomalo opsednuti devojkom koja im se dopada

„Ta faza opsesije ne traje dugo, ako se u međuvremenu zaljubimo, to može da potraje, ali ne predugo.“

I nama devojkama je jasan period kada redovno pratimo društvene mreže osobe koja nam se dopada. Gde je, sa kim, šta radi, ili – čisto malo da se podsetimo kako izgleda. I momci nas prate po društvenim mrežama, nekad samo da vide – „kako smo lepe i zgodne“, ili šta volimo. Mušku pažnju često izjednačujemo samo sa onom seksualnog tipa, treba da prestanemo da budemo toliko istraumirane lošim iskustvima i shvatimo da poput devojaka i momci provode vreme gledajući  šta volimo jer im se eto – dopadamo. Moderan dejting koji ne preferira veze nam govori suprotno, ali duh vremena ne može da ospori činjenicu da kada ste zainteresovani za nekoga, bilo kog pola, želite da znate o toj osobi i ako se ukaže prilika – da joj ugodite.

Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

On stvarno voli vaš stomačić

Ako pratite hit numere primetili ste da se često peva o devojkama određenog izgleda. Tanak struk, obline, veće grudi… Da ne pominjemo popularne devojke sa kojima se, makar i podsvesno, upoređujemo. Sklone smo da pomislimo da momci vole određene delove tela, te da imamo kompleks ako imamo neki manjak ili višak. Ispostavilo se da je ta naša  opsednutost fizičkim izgledom uglavnom nebitna momcima i da ih naša nesigurnost odbija.

„Volim da vidim zgodnu devojku koja izgleda gotovo nerealno, i sigurno ću je prokomentarisati sa drugovima, ali niko vas ne upoređuje sa poznatim ličnostima“.

Sledeći put kad vam momak kaže da voli vaš stomačić, poverujte mu!

„Meni je to slatko, momci vole da štipnu devojku za stomak“.

„Naravno da preferiram neki deo tela, ali kada mi se devojka svidi i kad je zavolim, počinjem da volim sve kod nje“, neki su od komentara naših sagovornika.

„Nepotrebni psihički padovi“

Znate onu foru koja je prerasla i u naslov knjige – „momci vole kučke“. Počele smo da verujemo da moramo da kontrolišemo situaciju i budemo „bad bitch“ da bismo održale vezu.

Ono što verovatno osećate je da momci ne vole kada se žalite ili kukate oko psihičkih problema, a naši sagovornici su potvrdili da im to nije omiljena stvar kod devojaka.

„Istina je da me odbija kada je devojka previše depresivna ili ima nagle promene raspoloženja, ali joj to nikada ne bih rekao.“

U daljem razgovoru su rekli da bi za devojku koju vole uvek bili tu, ali da je u fazi muvanja, kada nekoga ne poznaješ dovoljno dobro, to previše.

„Neću da trpim nečije hirove ili depresivne epizode ako ne moram“.

Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Nezadovoljstvo seksom – recite šta volite!

Ovo nije novina,  seks je veliki deo veze. Dok je u braku ili dužoj vezi normalno da pričate o tome šta želite, često se ustručavamo da novom partneru kažemo šta nam se dopada, i to iz stida ili predrasude da će „da pomisli nešto pogrešno“.

„Devojke misle da konstantno razmišljamo o broju partnera koji su imale, ili da ćemo steći negativan utisak ako nam kažu šta vole tokom seksa. Poenta je da nam oboma bude lepo“, rekao je naš sagovornik.

Desi se da ne primete da li si izdepilirana ili ne

Dok se mi opterećujemo jednom preskočenom dlakom, momci to i ne primete. Kako nam uopšte padne na pamet da tokom seksa momci  primete da nismo savršeno izdepilirane?

„Koliko sam puta čuo – nisam sređena ili izdepilirana. Ako te želim, meni to nije bitno, niti ću primetiti u trenutku kad se naložim“.

Vole kad prve napišete poruku

I momci su istraumirani dopisivanjem isto koliko i devojke.

„Više ne znam da li zvučim očajno kad pošaljem bilo kakvu poruku devojci, bilo bi mi mnogo lakše da mi se ona javi, da znam da li je zainteresovana ili ne“.  Sledeći put kad vam se svidi neko, pošaljite tu poruku, postoji velika verovatnoća da vam se ne javlja jer misli da ćete ga odbiti ili da je naporan.

*

Bonus video: Prosidba na fudbalskom terenu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram