Ljubavna priča Dušana Mandića je lekcija za sve parove

Dušan Mandić
Dušan i Slađana Foto: Instagram / dusan.mandic3

Vaterpolisti su doneli Srbiji olimpijsko zlato, posle napetog polufinala protiv Španije. Dušan Mandić imao je i hit izjavu nakon trijumfa, a znamo sa kim će proslaviti neverovatni uspeh.

Dušan Mandić je još od školskih dana do ušiju zaljubljen u jednu ženu – Slađanu Tešić.

Upravo ona mu je bila podrška kroz sve uspone i padove, poraze i pobede. Zajedno su od srednjoškolskih dana.

Slađana je tada bila učenica Srednje ekonomske škole u Beogradu, a on je išao u gimnaziju.

Kasnije su zajedno krenuli na isti fakultet. Ljubavna priča ovog para je lekcija za sve parove – o odanosti, istrajnosti, podršci kad je najteže.

„Od početka smo pristupili veoma ozbiljno vezi, zajedno smo učili istu školu, kasnije smo upisali isti fakultet. Sve se razvijalo postepeno, a mi smo jedno drugom bili najveća podrška sve vreme. U Dušanu sam prepoznala osobu koja mi je najbolji prijatelj i smatram da je dobra komunikacija najvažnija u vezi, kasnije i u braku“, rekla je Slađana.

Stupili su u brak 2019. godine. Dušan je otkrio i kako je hteo da zaprosi ženu koju obožava.

„Moja je želja bila da iznajmim barku i da je zaprosim dok plovimo negde na moru. Ne bih sada da objašnjavam razloge, ali ispalo je potpuno drugačije. Prsten sam kupio na početku sezone u Italiji i smišljao kako to da učinim. Nismo se videli dva meseca, a kada je došla, kasnio sam na aerodrom zbog utakmice. Bio sam strašno nestrpljiv da je konačno vidim. Kada smo krenuli ka stanu, pre nego što smo ušli u automobil kleknuo sam i zaprosio sam je. Ovoga puta nula bodova za romantiku, ali iznenađenje je bilo pravo. I što je najvažnije – rekla je da“, ispričao je vaterpolista za Hello.

Venčali su se na intimnoj ceremoniji. Gloria piše da je par iskoristio mini-pauzu u prenatrpanom planu obaveza vaterpolista između završetka Svetske lige, i odlaska u Japan na pripreme za Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji te godine.

„Pošto Dušan može da odvoji veoma malo vremena tokom cele godine, jer inače igra u Italiji, srećni smo što tog dana kada smo se venčali nije imao trening, pa smo uspeli da organizujemo venčanje,“ rekla je Slađana koja je tada bila u sedmom mesecu trudnoće.

Sada su roditelji ćerke kojoj su dali ime Lenka.

„Slađa i ja smo se dogovorili da ćerkici damo staro srpsko ime Lenka, koje ima predivnu simoboliku, ona koja je sjajna i blistava i ona koja unosi sreću u dom. Svojim osmehom i zagrljajem već uspeva da me pridobije iako je još mala, tek četiri meseca ima. Ne sumnjam u to da ću biti slab na nju. Za muškarca nema ništa lepše nego biti otac jedne nežne devojčice“, rekao je Dušan medijima.

On je prisustvovao Slađaninom porođaju, koji je, kao i venčanje ovog para, pratila luda priča.

„Stigao sam u Beograd nekoliko dana pre predviđenog termina za porođaj. Moj klub Pro Reko je otišao na pripreme u Ameriku, a ja sam na svu sreću dobio nekoliko dana slobodno. Brinuo sam da li ću stići na vreme, međutim Lenka se rodila tačno u terminu. Smenjivale su mi se suze i smeh. Presrećan sam što sam imao priliku da prisustvujem porođaju jer osećaj je predivan i to je nešto što se celog života pamti. Takođe je i Slađi značilo moje prisustvo, tako da smo spojili lepo i korisno“, ispričao je vaterpolista.

„Veoma je brižan muž i otac. Najlepši period odrastanja smo proveli zajedno i verujem da nas tek očekuju lepe stvari u budućnosti“, izjavila je Slađana.

Dušan priznaje da mu teško pada što propusti neke stvari u odrastanju ćerke.

„Svaki profesionalni sportista zna koliko je teško ostaviti porodicu i otići na pripreme ili takmičenje. Pogotovo mi je krivo kada propustim nešto novo u odrastanju deteta. Ali s druge strane upravo Lenka i Slađa mi daju energiju da istrajem“, kaže vaterpolista.

***

Bonus video: Istorijat ljubljenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram