Ljubav je ljubav, ali – tri stvari treba da rešite pre braka

venčanje
Venčanje; Foto: West Coast Surfer / Mood Board / / Shutterstock Editorial / Profimedia

Da vas "nepremostive razlike" ne bi dočekale iza ćoška.

Brak je uobičajen sledeći stepenik u većini ozbiljnih veza, ali nažalost mnogi brakovi se i dalje završavaju razvodom. Da biste sprečili ovaj neželjeni ishod, proverite da li ste rešili sledeće tri stvari sa partnerom pre vašeg venčanja.

Finansije

Novac je često uzrok razdora u vezi, a naročito u braku. Pre nego što vi i vaš partner odlučite da se venčate, dogovorite se kako ćete se odnositi prema svojim i zajedničkim finansijama. Vi pre svega morate doneti odluku u vezi sa podelom troškova, štednjom novca, finansijskim ulaganjima i prioritetima na koje ćete trošiti novac.

Komunikacija

Verovatno ste svi čuli da je komunikacija jedan od glavnih temelja uspešne veze. Važno je da budete u mogućnosti da razgovarate sa svojim partnerom i iskreno izrazite svoja osećanja i stavove, ali sa poštovanjem. Istovremeno, važno je da budete u stanju i da saslušate i prihvatite mišljenje partnera i potrudite se da razumete i njegova osećanja i stavove.

Poverenje između vas

Još jedan izuzetno važan temelj svake veze je i poverenje. To ne znači samo da ne sumnjate u vernost svoga partnera, već i da se uzdate u njegov sud i verujete da donosi ispravne odluke imajući i vas u vidu.

Naravno, potrebno je konstantno raditi na svakoj od ove tri stvari, neophodne za uspešnu vezu, a posebno brak. Ako primetite da nešto ne štima u nekom od ovih aspekata vašeg odnosa, razgovarajte sa svojim partnerom i uložite napor da pronađete rešenje od koga ćete oboje imati koristi, piše Aktivni.si, a prenosi City magazine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram