Maja Nikolić: Tajna uspešnog braka je samo u jednoj stvari

Poznati 18. maj 202213:28 > 19. maj 2022 11:07
Maja Nikolić Foto: Miloš Nadaždin/Promo

"Postoji faktor sreće koji će vam doneti pravu osobu u vaš život."

Autorka, urednica i voditeljka emisije „Među nama“, Maja Nikolić, za naš portal otkriva da ne postoji nikakav čarobni štapić za uspeh u životu.

Kako pronalazite snagu i inspiraciju za posao, onim danima kada bi najradije ostali u krevetu?

“U iskustvu, u odgovornosti…Nije ni važno u krajnjoj liniji da li sam raspoložena ili nisam, da li mi se radi ili ne. Ja radim ovaj posao puna poštovanja prema svakome ko u 17.30 prebaci na Novu i ko voli našu emisiju i ta činjenica je zaista dovoljna sama po sebi da svoj posao uradim na najbolji mogući način.”

Maja Nikolić Foto: Miloš Nadaždin/Promo

Da li je ženski put i muški put do karijere isti?

“Moram da vam kažem da se ja nikada nisam opterećivala time. Možda zbog ovog posla u kome, da budem iskrena, muškarci nemaju primat. Dobra muška TV lica su retka, a žene u ovom poslu koje su sjajne, zaista nisu. Inače mislim da žene sebi ne čine uslugu ako se porede sa bilo kim, pa i sa muškarcima. Verujem da je jedini ispravan put da ostanete fokusirani na sebe, na svoje napredovanje, na pripremanje za svaki, ali svaki i najbeznačajniji projekat, i da tada rezultati ne mogu da izostanu”.

Dve decenije ste u braku, supruga ste upoznali tokom jednog leta avionom i sada imate troje dece. Koja je tajna dugog i uspešnog braka punog ljubavi?

“Tajna je u kraju vašeg pitanja, u ljubavi. To je i početak i kraj. I jedini način da budete sa nekim, Ljubav i zajednička budućnost koju gledate i ostvarujete korak po korak. Ponovo, kao i prethodnim pitanjima, nema tu tajni. Jednostavno je. Ali postoji faktor sreće koji će vam doneti pravu osobu u vaš život.”

Kako odvajate posao od porodice, i da li je tako nešto uopšte moguće u poslu kojim se bavite?

“Ne odvajam ga uopšte, posao je važan deo mog identiteta, štaviše, kada sam sa svojim suprugom najdraže mi je da iskomentarišem kako nam je prošao dan. Sve češće o poslu pričam i sa decom, sada kada su zreliji, sve više ih zanimaju teme koje radim. Imam par zadataka za sebe u narednom periodu, i jedan od njih je da manje vremena provodim na telefonu kada sam kod kuće. To mi nije lako, ali radim na tome!”

Maja Nikolić Foto: Miloš Nadaždin/Promo

Kako se negujete? Kakvu rutinu primenjujete?

“Nema čarobnog štapića. Kada je nega kože u pitanju najvažnije je da je redovna i tako od puberteta pa zauvek. Da šminku detaljno uklonite i nanesete proizvode koje koristite. Ja zaista volim da se negujem i jako sam pažljiva prema svojoj koži. Možda je i šminka koju gotovo svakodnevno imam na licu dovela do toga da budem pažljivija, ali zaista sam neko ko nikada nije zaspao sa šminkom i ko vrlo pažljivo bira serume i kreme. Možda ovde treba dodati korišćenje SPF kreme svakodnevno i zimi i leti. To je nešto što ranije nisam praktikovala, a jako je važno!”

Ko je Maja Nikolić kada se ugase kamere i koliko je teško u javnosti održavati sliku o sebi koju nosi priroda posla?

“Ja sam tiša od osobe koja vodi emisije. Volim da se budem sa ljudima koje volim, volim kvalitetno vreme sa svojom porodicom, volim svoje prijatelje, volim što ih imam! Ne pravim sliku za javnost, iako se to očekuje. Nemam uvek savršeno isfeniranu kosu i najčešće na licu imam samo kremu. I u ovom periodu sam više nego ikada u skladu sama sa sobom.”

***

Bonus video: Poznati na crvenom tepihu u Kanu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram