Najluksuznija venčanja poznatih srpskih parova

Danic i Filip Krađorđević, Jelena i Novak Đoković, Melina i Haris Džinović
Foto: Ivan Dinić/Nova S/EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER/Goran Srdanov/Nova.rs

I danas se prepričavaju neki detalji.

Haris i Melina Džinović

Luksuzna jahta i kumovi milijarderi – tako otprilike glasi najkraći opis venčanja Harisa i Meline Džinović.

Venčali su se u leto 2014. U to vreme već su imali ćerku Đinu i sina Kana i živeli su zajedno 12 godina. Sudbonosno „da“ izgovorili su 11. jula na luksuznoj jahti „Maltese Falcon“, usidrenoj nadomak Dubrovnika.

Inicijativa da ozvaniče vezu potekla je od Melinine kume Slavice Eklston, nekadašnje supruge vlasnika Formule 1. Harisov venčani kum bio je  industrijski magnat Filip Cepter.

Svadbenoj ceremoniji prisustvovalo je tridesetak zvanica, bliski prijatelji i članovi porodice, pa je atmosfera bila intimna.

„Nismo utvrdili tačno vreme venčanja, već smo se u suton popeli na palubu da ispunimo formalnost. Nije bilo nervoze i treme, karakteristične za takve događaje. Prezime sam preuzela s posebnom lakoćom jer ga od 2003. godine smatram svojim. Đina i Kan bili su presrećni, prisustvovali su venčanju svojih roditelja i tako iskusili nešto za šta većina dece ostane uskraćena“, pričala je Melina za Hello magazine.

Poseban akcenat Džinovići su stavili na meni, koji je bio u rangu najboljih svetskih restorana. Gosti su 12 sati uživali u pažljivo selektovanim specijalitetima, a ponudom su dominirali divlja riba, plodovi mora, kobe bifteci i savršeno uklopljeno voće i povrće. Retka francuska i italijanska vina i šampanjci iz čuvenih podruma Bordoa samo su upotpunili gastronomsku rapsodiju na pučini.

„Dubrovnik je bio prva stanica devetodnevnog krstarenja. Posle venčanja nastavili smo plovidbu. Obišli smo Pelješac, Korčulu, Vis, Hvar, Split, Trogir… Niko nije imao potrebu za ludim provodom, prijalo nam je da budemo u dobrom društvu, da budemo opušteni, da uživamo u miru mora, vedrom nebu, čistom vazduhu i savršenoj hrani“, zaključio je Haris Džinović.

Novak i Jelena Đoković

Nole i Jelena priredili su svoje venčanje na crnogorskom Svetom Stefanu jula 2014. godine. Svadbena ceremonija je trajala nekoliko dana. Prvog dana uveče organizovana je žurka dobrodošlice u restoranu. Ceremonija venčanja obavljena je sutradan na Kraljičinoj plaži;. Crkveno venčanje obavljeno je u manastiru Praskvica nekoliko dana kasnije.

Najbolji teniser sveta potrudio se da za oko 200 zvanica obezbedi sve vrhunsko. Čak je iznajmio i limuzinu koja će svim gostima biti na raspolaganju, a tu uslugu je platio 15.000 evra. Svim gostima bilo je obezbeđeno prenoćište u najekskluzivnijim objektima u okolini, kao i povratne avionske karte. Zapravo, Đoković je zakupio čitavo ostrvo Sveti Stefan, tačnije sve apartame i sobe koji na njemu postoje, piše Luftika.

Za muzički program bili su zaduženi Milica Todorović, Lena Kovačević, Miroslav Ilić i Željko Samardžić, uz pratnju dva vrhunska benda. Na meniju je bilo raznih posnih i specijaliteta od ribe, ali i pršuta i jagnjetina. Sve skupa, za ovu svadbu je, prema pisanjima medija, izdvojeno neverovatnih 2,5 miliona evra.

Brena i Boba Živojinović

Pre tri decenije, 7. decembra 1991. stigla je vest – udaje se Lepa Brena. On je bio slavni teniser, a ona jedna od najpopularnijih pevačica. Pričali su kasnije kako je njihova ljubav bila na prvi pogled.

Njihova svadba izazvala je ogroman interes medija i javnosti, te je brzo stekla epitet svadbe veka’.

Venčanje se održalo u hotelu Interkontinental, koji je tad bio najluksuzniji u čitavoj bivšoj državi, i bilo je isplanirano do najmanjeg detalja, piše Story.hr.

Svoje goste mladenci su prvo dočekali u lobiju hotela gde se pevačica pojavila u elegantnoj plavoj haljini, a Boba u svečanom crnom odelu.

Za sam čin Brena je nosila venčanicu koju je modna kuća Dior dizajnirala specijalno za nju. Prema pisanju medija, svadba je slavni par koštala 50.000 maraka, te je bilo ponuđeno čak 650 vrsta hrane, a svadbena torta na pet spratova bila je ukrašena teniskim i muzičkim motivima. Par je dobio 4.000 čestitki, kao i poklone iz raznih delova sveta.

Venčanju je prisustvovalo 500 gostiju, kao i mnogi mediji, a zbog njihovog venčanja prekinut je i ‘Dnevnik 2’ kako bi se mladenci mogli uključiti uživo u program. Takođe, Brena i Boba su snimali svadbu i kasnije su objavili video kasetu pod nazivom ‘U ime ljubavi’. Taj snimak i danas može da se nađe na Breninom službenom Youtube kanalu.

Jelena Jakovljević i Said bin Drai

Zbog velikog interesovanja medija par je sklopio brak u najvećoj tajnosti, krajem decembra 2007. godine. Svečanom činu, koji se odigrao u porodičnoj kući Saidovog oca, prisustvovao je uži krug familije.

„Potpisala sam kitab, knjigu venčanih i zadržala pravoslavnu veru i svoje prezime“, kazala je mlada.
Svadbena ceremonija za 300 zvanica, koje su pristigle iz svih krajeva sveta, organizovana je početkom aprila. Tom prilikom ispoštovani su brojni običaji, kako arapski, tako i srpski. Mladoženja je pucao u jabuku, koju je pogodio iz trećeg pokušaja, dok je Jelenin brat „prodao“ mladu, piše Hello magazine.

Venčanica je bila unikatna kreacija, sašivena od svile i čipke kupljene u Evropi.

„Držala sam se običaja da imam nešto novo, nešto staro, nešto tuđe, nešto plavo i crveno.“

I svadbena torta je bila priča za sebe. Napravljena je u obliku tri velike kugle naslagane jedna na drugu, povezane cvećem i puzavicama. Težila je više od 30 kilograma, a napravio ju je tim vrhunskih poslastičara.

Za kraj trodnevnog slavlja mladenci su goste častili izletom u pustinju. Pojedini su se opredelili za vožnju peščanim dinama u džipovima, dok su oni manje skloni avanturama vreme proveli u beduinskom kampu, gde su bili organizovani večera i nastup trbušne plesačice.

Princ Filip i Danica Karađorđević

U Sabornoj crkvi u Beogradu 7. oktobra 2017. su se, u prisustvu brojnih zvanica, na večnu ljubav zakleli princ Filip Karađorđević i princeza Danica Marinković, ćerka srpskog slikara Milana Cileta Marinkovića.

To je bilo prvo kraljevsko venčanje u Sabornoj crkvi od 1922. godine, prenosi RTS.

Svadba je organizovana nakon veridbe koja je proslavljena u Londonu tokom leta.

Poglavar SPC patrijarh Irinej je venčao prinčevski par, a svečanosti su prisustvovale brojne zvanice iz javnog i kulturnog života i gosti iz inostranstva.

Po izlasku iz Saborne crkve mladi prinčevski par pozdravili su okupljeni građani. Sve goste ispred crkve dočekala su i deca u narodnoj nošnji.
Kuma na venčanju je bila princeza Viktorija od Švedske, a kum princ Petar.

Slavlje je nastavljeno prijemom i večerom u Belom dvoru. Po želji mladenaca sve je bilo po starim srpskim običajima.

Veliku pažnju izazvala je venčanica koju je nosila princeza Danica. Mlada je za jedan od najvažnijih dana u životu odabrala kreaciju Roksande Ilinčić. Srpska dizajnerka koja živi i radi u Velikoj Britaniji osmislila je haljinu koja je predstavljala spoj elegantnog i modernog sa tradicionalnim elementima.

BONUS VIDEO: Prosidba na fudbalskom terenu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram