Ključni znaci koji pokazuju da još niste spremni za vezu

veza
Foto: Oleksii Hrecheniuk / Alamy / Alamy / Profimedia

Iako stupanje u vezu nekima dolazi spontano i bez trzavica, ima i onih kojima je jasno da imaju poteškoća na ovom polju, što zbog prethodnih iskustava, što zbog ličnih nedoumica.

Privlače vas osobe koje su toksične po vas

Nekako se uvek nađete s pogrešnim partnerom koji nije pravi za vas. Pitate se zašto uvek birate „pogrešne” ljude i ne razumete kako vas oni uvek pronađu. U stvarnosti, međutim, podsvesno sabotirate svoju vezu, pa birate partnera za koga je u samom početku jasno da vam ne odgovara, pišu na sajtu City Magazine.

Nesrećni ste kada ste slobodni

Vaša sreća je uslovljena statusom vaše veze. Kad ste singl, osećate se kao da vam nešto nedostaje. Zavidite prijateljima koji su u srećnim vezama i izbegavate druženje s parovima. Verujete da ćete biti srećni tek kada upoznate pravu osobu koja će ispuniti vašu prazninu.

Mislite da možete spasti svog partnera

Vaš partner, kao i svako ljudsko biće, ima svoje traume, komplekse i loša iskustva. Verujete da ga možete „popraviti”, poboljšati i promeniti. Ali činjenica je da svaki čovek može pomoći samo sebi. Možete biti samo podrška i ohrabrenje, ali ne možete biti spasilac.

Previše lično shvatate stvari

Lično doživljavate svaki postupak koji vaš partner načini i percipirate napad na vas. Na primer, ako se vaš partner okuplja s prijateljima, razmišljate o tome zašto ne želi provoditi vreme s vama. Takvo ponašanje ukazuje na to da imate nerešene traume iz prošlosti, zbog čega ne možete objektivno gledati na osobu.

Takođe, ako primetite ove znakove kod sebe, to znači da je potrebno još malo da poradite na sebi pre nego što se upustite u odraslu, zrelu vezu. Usredsredite se na sebe, rešite svoje probleme i zaljubite se. Tada ćete u pravo vreme sresti pravu osobu s kojom ćete krenuti na životni put.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Istorijat ljubljenja