Zašto se odjednom osećate zarobljeno u „savršenoj“ vezi

veze
Foto: Antonio Guillem Fernández / Alamy / Alamy / Profimedia

Skloni smo da mislimo da ćemo prema osobi koja nam je ukrala srce na prvi pogled uvek osećati isti intenzitet ljubavi. Takvo razmišljanje je poprilično naivno i vremenom shvatamo da su osećanja prilično sklona promenama.

Ponekad veza za koju ste mislili da je savršena i neuništiva počinje da izgleda okrnjeno, nestabilno i njene mane kreću da isplivavaju na površinu. To neretko može da bude tako nepodnošljivo, pa na sve načine iz nje pokušavamo da pronađemo izlaz.

Uskočili ste u vezu pre nego što ste za nju bili spremni

Kad god uđete u novu vezu, pre nego što ste za nju zaista bili spremni, velike su šanse da ćete zbog toga zažaliti. To se dešava kada ne procenite dobro situaciju i ne verujete svojim osećanjima. Možda ste u novu vezu ušli jer vas je ta osoba obasipala pažnjom i pomislili ste da je vreme da joj date šansu. Možda vam se on i dopao kao ličnost, ali vi jednostavno niste bili spremni za tu vrstu posvećenosti. Ako je to slučaj, to vam može stvoriti osećaj zarobljeništva.

Upoznali ste partnera kakav zaista jeste

U idealnom slučaju trebalo bi da započinjete vezu sa nekim koga zaista poznajete i ko ne predstavlja misteriju za vas. Međutim, realnost je takva da mnogi od nas započinju ljubavne avanture a da zaista nemaju predstavu o tome kakva je osoba sa kojom su intimni. To se može dogoditi ako vas druga osoba s namerom obmanjuje ili ste vi prebrzo doneli zaključak o tome kakav je on. U svakom slučaju, kada ga konačno upoznate i ne svidi vam se njegova suština, vrlo je verovatno da ćete se osetiti zarobljeno, piše avaz.ba.

U vezi ste samo da ne biste bili sami

Ovo je verovatno jedan od najčešćih razloga zbog kog se neko može osećati zarobljeno u ljubavnoj vezi. Ako ste ušli u vezu jer ste mislili da vam je bolje da budete sa nekim nego sami, to je greška koja vas može skupo koštati. Kada ste u vezi sa nekim, ali ga zapravo ne volite, pri čemu manje volite činjenicu da ste sami, to može da bude veliki problem. Ne ulazi se u ljubavnu vezu samo da bi se bilo u vezi, već zato što smo svim srcem zaljubljeni u osobu, a to je nešto na šta sebe ne možete naterati.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: GEJ VENČANJE