Klišei u ljubavnim filmovima koji nemaju veze sa životom

Sex life
"Sex life"; Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Romantični filmovi su pokvarili mnogo toga u pravom životu, svojim idealnim raspletima, preterano savršenim muškarcima i vezama koje se završavaju sa "živeli su srećno do kraja života". Skoro svaki od njih ima neku od scena zbog kojih želite da gađate ekran prvim što vam padne pod ruku.

Preterano uporan glavni lik

Iako ga je devojka odbila na mnogo direktnih načina, ne – on ne odustaje. Veruje u ljubav i zna da će mu ona roditi čopor dece. U mnogim filmovima „ne“ nikada ne znači ne, samo treba više da se potrudi, jer ona i ne zna da želi njega.

Žene koje nisu svesne svoje lepote

Glavne junakinje nikada ne znaju koliko su lepe i baš joj je trebao taj jedan muškarac da joj otvori oči. Kao da scenaristi misle da će je publika manje voleti ako je svesna sebe, svoje lepote i seksepila. Ovakvu ulogu uglavnom tumači neka prelepa glumica, pa je utoliko manje uverljiva priča.

Odbegle mlade

Scena kada ona stoji pred oltarom, a onda upadne drugi muškarac koji joj odjednom pred dve stotine ljudi izjavi ljubav, da bi ona batalila sve i pobegla u zalazak sunca s njim – takođe ne pije vodu. Dakle pristala je da se uda za gospodina „Pogrešnog“, ali kad gospodin pravi uđe u salu i pljusne svoju ljubav, ona počinje da plače i prosto ne može da se uda za „Pogrešnog“, jer njeno srce pripada ovom „Pravom“ koji se baš sad setio da prizna. Totalno nepristojno i bezobrazno prema „Pogrešnom“ koji je pred čitavom rodbinom ponižen (pritom je uglavnom neki fini momak).

Od mržnje do ljubavi

Čim se na početku filma muškarac i žena ne podnose iz neverovatno glupog razloga – odmah znate da će na kraju biti zajedno. Ona, kao, ne može njega da smisli; on nju zeza i ismeva; u jednom trenutku shvate da je to sve zapravo neopisiva hemija; posvađaju se još jednom i na kraju su zajedno. Nikada nećete videti da su njihove razlike zaista problem koji se ne može premostiti. Nikako, oni su tako različiti zapravo idealni jedno za drugo.

Očajne singl žene

Ona radi, živi sama i ima mačku. Njen stan je u haosu, ona je u haosu i sve je u haosu dok ne upozna tog jednog momka. Kada otpočne vezu s njim, sve je bolje, njena karijera napreduje, stan joj je odjednom sređen i sve je savršeno. Zašto solo žena ne može da bude neka srećna, mlada, ostvarena gospođa kojoj ne treba vitez na belom konju?

Ućutkivanje poljupcem

Ona je besna, dere se, maše rukama, hoće da eksplodira, a on je u sred tog napada poljubi i time ućutka. Važi! Koja bi, stvarno besna, žena svoju elaboraciju zaboravila u sekundi zbog poljupca? A posle tog poljupca, naravno, nikad ne završi svoj besni monolog jer se stvari reše „same od sebe“.

Romantizovana prevara

Kada je u filmu neko od dva glavna glumca zauzet i prevari svog partnera sa drugim glavnim likom – to je odjednom okej. Kakve veze ima što je slomio srce nekoj devojci koja ga je mnogo volela, ako je sad sa glavom junakinjom. Svi smo romantični i navijamo za ljubav tad, opravdavajući što je neko ispao muška svinja prema finoj ženi.

***

Bonus video: Istorijat ljubljenja

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram