Osam znakova koji govore da partner glumi ljubav

lažna ljubav
Foto: Anthony Behar / ddp USA / Profimedia

Iako se često čini suprotno, postoje suptilni znakovi koji jasno pokazuju da vaš dragi glumi ljubav prema vama.

Ako ste uvereni da ste u ozbiljnoj i predanoj vezi, ali na vaše iskreno „volim te“ dobijete odgovor „ovaj, hmmm… a ha“, verovatno će vam se upaliti crvena lampica i počećete da se pitate da li je druga strana iskrena i otvorena prema vama kao što ste mislili da jeste. Ali nesposobnost partnerada vam se otvori u vezi svojih osećanja svakako bi trebalo da vas natera da razmislite. Određeni znakovi ukazuju na to da vaš partner možda glumi ljubav prema vama.

Na društvenim mrežama je sve super

Objavljivanje slike za slikom na Instagramu pokazujući kako ste sjajan par ogroman je znak nesigurnosti. Osim toga, ako je vaš partner samo dobar i pažljiv prema vama kada ste napolju s prijateljima, svakako bi trebalo da se zapitate zašto njegova naklonost prestaje kada ste sami u kući, pišu na sajtu Živim.hr.

Dakle, ako gestovi ljubavi prestanu i iza zatvorenih vrata zavlada tišina, onda vaš partner voli da priredi „ljubavnu predstavu“ koju društvo može da vidi.

Moguće je i da vaš partner meri svoju sreću u odnosu na uspeh vaše veze. Dakle, ako ljudi na društvenim mrežama komentarišu kako ste sjajan par, to je za njega sreća, pa misli da je vaša veza usješna sve dok se vaša onlajn prisutnost percipira pozitivno.

Vaši razgovori su sušniji od Sahare

Zdrava, duboka veza zahteva da oba partnera budu otvorena za razgovor o sebi i svetu oko sebe. Međutim, vaš partner ne započinje razgovor osim ako mu nešto ne treba od vas. Čak i kada pokušate da pokrenete raspravu, čini se da je potpuno nezainteresovan za ono što kažete. Apsolutno nema napretka u temama, pa su čak i teme koje dotaknete dosadne i kratke.

Pokušava da promeni vas i vaše navike

Možda vam se ne sviđaju baš sve osobine koje ima druga strana i to je u redu. Međutim, u lažnim vezama vaš partner će verovatno hteti da promeni stvari koje mu se ne sviđaju kod vas. U osnovi, traži od vas da žrtvujete sebe kako biste mogli da zadovoljite njega i njegove potrebe.

Ne rešavate zajednički probleme u vezi

Sukobi i nesuglasice uobičajeni su u odnosima, a za njihovo rešavanje potreban je rad oba partnera. Oboje morate da prihvatite svoju odgovornost i da se susretnete negde u sredini. Međutim, vaš partner nije zainteresovan za bilo šta od toga, a obično samo odšeta, čekajući da se oluja smiri. Jednostavno ga ne zanima da sluša vaše brige. No, ako se istinski volite, trebalo bi da se zabrinete kako vaši postupci utiču na drugu stranu i jeste li partnera možda nečim povredili.

Niste mu prioritet

Vaš partner prečesto otkazuje zajedničke planove, navodeći smešne izgovore? Iako je poneko otkazivanje planova normalno, kada se takvo ponašanje predugo nastavlja, onda mu možda niste dovoljan prioritet. Ne radi se o ludim aktivnostima ili zajedničkim izletima s prijateljima, već o stvaranju dubokih korena. Dakle, ako vas pita da idete na dugo pešačenje ili na plažu zajedno, pokušava da provede kvalitetno vreme s vama. Možda čak promeni svoj raspored samo da biste proveli zajedničko vreme u toku dana? E, to se računa.

Suviše često pominje bivše

Postoji mogućnost da vaš partner nije preboleo bivšu i da ste samo „oporavak“. Trebalo bi da posumnjate u to ako mnogo govori o svojoj bivšoj ili, još gore, uspoređuje vas s njom. To je jasan znak da su mu glava i srce zapeli u prošlosti i da vaša veza služi kao distrakcija. Možda samo želi da ojača svoj ego nakon što mu je propala prošla veza.

Još jedan znak da su mu um i srce negde drugde je ako izbegava kontakt očima s vama. Grljenje i fizička bliskost ne znači nužno da je mislima prisutan.

Nema planova za budućnost

U dubokoj i smislenoj vezi tema vaše budućnosti trebalo bi da se pojavi pre ili kasnije – ne samo o useljenju, deci ili venčanju već i o jednostavnim stvarima, kao što su buduća putovanja i upoznavanje porodice. Ako se vaš partner čini nezainteresovanim za takav razgovor s vama, verovatno ima problem s vezivanjem. Ili možda nije ni razmišljao o tome, što bi takođe mogao da bude loš znak.

Voli sebe da hvali

Objave na društvenim mrežama nisu jedini način na koji vaš partner može da se pokazuje. Takođe voli svoju skupu odeću ili izlazi isključivo u raskošne restorane i barove visoke klase. Možda se čak i posvađa s vama ako niste spremni da potrošite brdo para na hranu. Stoga bi njegova navodna osećanja mogla da počnu da blede ako ne zadovoljite njegove ekstravagantne potrebe.

#related-news_0

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Istorijat ljubljenja