Kako da nabaciš samopouzdanje u krevetu ako si bucka

Foto: VOLTAGE PICTURES - Album / Album / Profimedia

I žene koje nemaju višak kilograma često svedoče o tome da tokom seksa ne mogu potpuno da se opuste jer razmišljaju o tome kako im telo izgleda. Iako prelepe devojke s oblinama napokon viđamo na modnim pistama, u kampanjama i na društvenim mrežama, u spavaćim sobama se i dalje radi na podizanju samopouzdanja.

Izvojili smo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se osećate dobro u svojoj koži i da na pravi način ispoljite svoju seksualnu energiju. Koliko god zvučalo kao kliše – broj na vagi ne određuje apsolutno ništa.

Nađite partnera koji vam podiže samopouzdanje

Ovo je možda očigledno, ali ako ste se ikada našli u odnosu gde partner suptilno (ili ni malo supltilno) nabacuje osećaj da je sa vama iz sažaljenja ili nekog svog bizarnog fetiša – to nije osoba za vas.

Put do samopouzdanja počinje uklanjanjem svih ljudi zbog kojih se osećate dobro. Dakle, birajte partnera kojem ste savršeni baš takvi kakvi jeste. Ako ne verujete da neko takav postoji, varate se.

Budite nežne prema sebi

Pre nego što potražite partnera koji će se prema vama ophoditi s ljubavlju i u vama videti seksualno privlačnu ženu – budite blage i nežne prema sebi.

Nemojte sami sebe da kinjite, omalovažavate i prekorevate. Pružite sebi ljubav kakvu želite da vam i drugi pruže, a onda sve postaje lakše.

Vodite računa kakve reči izgovarate samoj sebi. Čak i ako vam na početku bude neprijatno ili zvuči kao “laž”, svakog dana govorite pozitivno o sebi i svom izgledu.

Posvetite vreme upoznavanju svog tela

Pre nego što dozvolite da vas bilo ko upozna – upoznajte sami sebe. Pronađite male rituale koji vam prijaju i uz pomoć kojih se možete povezati same sa sobom. Gledanje u ogledalu, mazanje tela, izvođenje neke vrste masaže, joga – ovo su samo neke od stvari koje bi mogle da vam pomognu na putu upoznavanja sebe.

Budite iskreni s partnerom

Stavite na sto ono što smatrate ograničenjima, od zdravstvenih problema do fizički izazovnih poza, kako biste vi i vaši partneri znali s čim raspolažete.

Izgovaranje ovih stvari naglas ponekad vam pomaže da shvatite da se ne radi o toliko velikim problemima kao što mislite, a njihovo prevazilaženje zajedno može poboljšati seks.

Uložite novac u seksi veš

Biznis donjeg rublja nikad neće ostati bez posla, jer su ovi komadi od velike koristi za žensko samopouzdanje. Trudite se da odeća, generalno, prati linije vašeg tela i odgovara građi. Jednom kada pronađete koj tip odeće i donjeg veša vam stoji dobro, sve će biti mnogo lakše i lepše.

A kada se vi osećate seksi, partner će to primetiti.

Ne upoređujte se da drugim devojkama

Ovo je jedan od najčešćih razloga zašto se krupnije žene stide ili osećaju neprijatno tokom seksualnih odnosa. Prestanite svoje telo porediti sa telima devojaka sa reklama ili onih sa Instagrama. Vaše telo je jedinstveno, i savršeno samo po sebi.

Osim toga, sve žene su drugačije i tokom intimnih odnosa sve imaju nekakve preference. Niste jedina koju bole kolena, koja se brzo zadiše ili je bole leđa u nekoj pozi.

Fokusirajte se na ono što volite kod sebe

Da li su to kukovi, stomak, noge, ruke, zadnjica ili lice – nije važno. Važno je da sav svoj fokus usmerite na deo tela kojim ste zadovoljni i za koji smatrate da je privlačan.

Ukoliko ste i dalje zaglavnjeni u lošim osnosima sa svojim telom, setite se neke mentalne karakteristike koju cenite kod sebe: humor, brižnost, iskrenost, darežljivost,…

Ne shvatajte seks preozbiljno

Ako tinejdžeri to mogu, onda može svako. Ne shvatajte intimne odnose kao nekakvo dokazivanje ili test same sebe. Gledajte na to kao na prijatan događaj gde je uživanje jedina svrha. Nemojte biti ona devojka koja se zaklinje da se više nikada neće skinuti pred muškarcem, jer ju je neki netaktični mamlaz pitao da li su strike i celulit.

Šalite se na sopstveni račun! Sve ono što bi mogli da iskoristite kao izvor nesigurnosti, neka postane izvor za zbijanje šala i razlog za smeh.

Napravite sebi potpuni ugođaj

Potrudite se da obezbedite sebi atmosferu koja će doprineti celokupnom ugođaju. Da li je to zamračena prostorija, poseban miris ili muzika u pozadini, sami pronađite nešto zbog čega će sam čin seksualnog odnosa biti još bolji.

***
Bonus video: Istorijat ljubljenja


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram