Jedino pitanje u kom su se Srbi složili: Da li partner koji vara može da voli osobu sa kojom je u vezi?

Foto: Shutterstock; Facebook

Prevara se nekako uvukla u moderan način života. Koliko puta ste čuli da je moguće voleti jednu osobu i varati je u isto vreme? Pitali smo vas šta vi mislite - da li je to moguće?

Brak nije lak.

Jedini zaključak koji sam pobedonosno izvukla iz svih priča drugarica i poznanica. Traži mnogo žrtve, odricanja, kompromisa, razumevanja i davanja. Takođe sam sve to tako čula. A uvek mi je negde visilo pitanje “zašto niko ne spominje ljubav?”

Zbog toga sam se mnogo puta zapitala da li sve ove komponente dve savesne odrasle osobe čine dugogodišnji skladan brak, dok sama ljubav nije dovoljna da se izgradi srećna zajednica. Uglavnom sam dobila potvrdan odgovor.

Od jedne drugarice u divnom braku sam čula rečenicu “ma ako me vara, nek to radi da ja ne saznam”, druga je ipak konstatovala “pa zadavila bih ga golim rukama”, treća je potpuno nonšalantno dodala “varam ja njega, vara on mene, neka, tu smo zbog dece”.

I ovo je ukratko prezentacija jednog od mnogih razgovora na ovu temu. Prevara se nekako uvukla u moderan način života. Ko nema ženu i ljubavnicu, kao i da nije vredan svog muškog gena. A naravno, svaku voli podjednako. Sem što svako pati na svoj način.

Ipak, da ne generalizujem jer i žene itekako varaju, ali da kažemo gospodin muž, nikada ne preskače porodične večere i odmore, i svakako je najbolji muž/dečko na svetu. Ali ništa manje ni ljubavnik. Ovaj multipraktik svakako ne baca senku na sebe, ali ipak ostavlja misteriju i nerešeno pitanje – koga zapravo on voli?

Zato smo vas pitali u Fejsbuk anketi “Da li partner koji vara može da voli osobu sa kojom je u vezi/braku?“

A evo i vaših odgovora.

„U ovom izvrnutom hendikepiranom svetu naravno da ne vara! Samo održavaju kondiciju kako bi svojoj ljubavi pružili najbolje. Prevara je daleko od samog fizičkog čina, opštenja sa nekim, to je već onaj kobajagi bezazleni momenat u kome se neka treća osoba tek tako ušeta u misli, a onda ide dalje i dublje. Sve je manje ljubavi među ljudima, oni koji znaju da vole, ne bi trebalo ništa drugo da rade“, kaže Žarko.

„Taj ne voli nikog, samo svoje zadovoljstvo. Ko voli taj ne vara!“

„Taj ne voli ni sebe, a kamoli ženu.“

„Koji vara, taj ne zna ni voleti, ni šta je ljubav. To je osoba sa 2 lica. Ako već imaš nekoga kraj sebe, nemaš šta zagledati okolo. Poštovanje je mnogo važnije od reči – volim te. Neko tako lako može da izgovori te čarobne reči.“

„Može da je voli, ali je nikako ne poštuje. Kod muških je to malo okrenuto, seks, ljubav, poštovanje su različiti pojmovi.“

„Naravno da ne, kad voliš ne povređuješ.“

Kao što i sami vidite po odgovorima, ovo je jedna od malobrojnih tema oko koje su se Srbi složili, iako su se i tu našli neki muški koji tvrde da je moguće voleti, a varati.

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram