Udate žene iz Srbije imaju 13 zlatnih saveta za neudate

Foto:shutterstock

Jedan savet se najčešće ponavlja, a nismo ga očekivali.

Šta to žene nakon udaje ipak imaju da poruče onima koje još nisu stale na ludi kamen?

Neko procveta i proživi kada se ušuška u mir i sigurnost bračne luke, neko ipak veruje da je vreme mladosti i slobode bilo najlepši deo njihovog života.

Pitali smo udate žene koje bi savete dale onima koje su i dalje slobodne i nisu sigurne da li da uplove u bračne vode.

Jedan od saveta koji se najčešće ponavlja je: „Ne udajte se!“ I sami smo bili zatečene ovim savetom. Neke žene smatraju da sam papir ne znači ništa, štaviše da je „klopka“ u koju žene ulaze potpisom i navode da ukoliko ima ljubavi i tolerancije zajednica može da funkcioniše i bez papira.

Izdvojili smo 13 saveta koji mogu da budu značajni devojkama koje još nisu sigurne kako zapravo brak izgleda ili razmišljaju o udaji.

Sajam venčanja Wedding Weekend Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Pravi se da ništa ne znaš – ne znaš da kuvaš, ne znaš da promeniš sijalicu, nisi nešto iskusna u krevetu…

Udajte se za onog s kim možete razgovarati o svemu

Birajte iz ljubavi, razumevanja, bez hipoteza o tome da ono što vam se ne dopada može da se promeni, ne pravite prevelike kompromise i nemojte dozvoliti da brak bude utočište iz tekućeg života. Bolje biti kvalitetno sam nego nekvaliteno u zajednici. Možda će me neki osuditi, ali i potreba za potomstvom se može rešiti bez ulaska u brak, zajednicu, samo nemojte nikada raditi protiv sebe. Brak treba sa bude kruna prijateljstva, poštovanja i nežnosti. Mesto gde zajedno rastete i napredujete. Ako toga nema u vezi, brak može biti poguban za jednu ženu koja je mislila da će ispraviti muškarca prema sebi. Slušajte sebe i samo sebe, a ne druge!

Ako ide lepo ok. Ako ne, beži što pre, ne čekaj da bude bolje jer će biti samo gore.

Da prvo živi svoj život kao devojka, i kada shvati da želi da se skrasi, nađe osobu s kojom će provesti ostatak života, tek onda se odlučuje na udaju i širenje porodice. I da u braku uvek ima razumevanja i uzajamnog poštovanja.

Da sazreju, a to dolazi s godinama, to jest da se ne udaju odmah, da sebe prvo ostvare u intelektualnom i drugom smislu, spoznaju ko su i šta žele, tako će sebe zavoleti, poštovati i neće pristati ni na šta manje od toga.

Slušajte dobro šta muškarac priča. Oni su brutalno iskreni. Skinite ružičaste naočare i otvorite četvoro očiju. Udajte se za one koji vas neće izneveriti posle prve prepreke. Život je težak i biće sve teže!

Teško je dati univerzalni savet. Ali, najpre naučite da osvestite, volite i poštujete sebe, osamostalite se ekonomski, a onda pri izboru pravog, koga volite i koji vas je dostojan, verujte više delima, akciji, nego rečima. I naravno, najbitnije je da delite istu viziju i ciljeve u životu. I opet, znajte da ne postoji garancija za uspeh i sreću.

Prvo obezbedite sebe materijalno, pa onda razmišljajte o braku. Ljubav kako dođe, tako može i da prođe. I ne udajte se zbog para i bogatstva, to nikada neće biti vaše.

Verujte svojim prvim instinktima. Ako na prvu osetite da nešto ne štima, vetar petama. Neće se stvari vremenom popraviti.

Rodite sebi dete i uživajte u životu!

Nikako u istoj kući sa svekrom i svekrvom. U svojoj pa makar i šupi!!

Svaka veza pokaže ka čemu vodi. Skinite ružičaste naočare i dobro pogledajte. Ono što vam smeta u vezi 3x više će vam smetati u braku. Kada nađete čoveka čije vam mane ne smetaju upustite se u plovidbu, jer brak je jedna divna stvar koja može da vam se dogodi.

Bonus video: Žena ženi nije vuk, mi nismo jedna drugoj konkurencija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram