Stručnjaci pregledali hiljade snimaka seksa i otkrili koji znakovi govore da žena glumi orgazam

seks orgazam
Foto: Shutterstock

Zanimljivi podaci studije.

Nedavno su istraživači sa Univerziteta Lund u Švedskoj objavili da su, uz pomoć 2.239 snimaka seksualnih odnosa koje su im ustupili parovi, utvrdili kako se može znati da li žena glumi orgazam ili ne. Ova je studija, kažu, prva u kojoj je analizirana autentičnost seksualnog vrhunca.

I šta se pokazalo?

Studija je otkrila da su preterano i preglasno stenjanje znakovi glume, dok varijacije u glasnoći i neki neočekivani zvukovi ukazuju na stvarni orgazam.

“Dok im je uzbuđenje zaista bilo na vrhuncu, i kod muškaraca i kod žena bi vokalizacija postala duža, glasnija i s više tonaliteta”, napisali su psiholozi iz Lunda.

Foto: Columbia Pictures Collection / Everett / Profimedia

„Muškarci generalno nisu ništa manje glasni od žena dok doživljavaju orgazam“, dodali su, ističući da su u snimcima koje su dobili prebrojali 21.314 uzdaha, 74.422 reči i 54.145 stenjanja.

Blago stenjanje žena počelo bi, kažu, malo ranije tokom seksa, dok su muškarci lagano uzdisali sve dok nivo uzbuđenja nije postao vrlo visok, obično do 15 sekundi pre vrhunca.

“Ova studija postavlja neka intrigantna pitanja, posebno u svetu u kom do 80% žena priznaje da je lažiralo, kao i trećina muškaraca“, rekao je britanski seksualni terapeut i autor Filip Hodson za Daily Mail.

“Glasno stenjanje u krevetu nije ništa autentičnije od glasnog stenjanja na teniskom terenu Vimbldona”.

S tim se slaže i britanski hirurg dr Karan Rajana koji je na TikToku nedavno objavio i tvrdnju da ispijanje kafe pre seksa može pojačati orgazme. On tako kaže da, u malim dozama, kofein ima takav učinak da sužava krvne sudove, dok je u većim dozama njegov učinak obrnut – širi krvne sudove i poboljšava protok krvi.

„Što vam je bolja cirkulacija, to je veći protok krvi i u vašem erektilnom tkivu“, objasnio je. „Stoga je i veća verovatnoća za dostizanje uzbuđenja potrebnog za orgazam“, objasnio je, a prenosi Večernji list.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram